Kalousek: Do Davosu jsem nejel, neboť byly důležitější věci

28.01.2012 11:01

Světoví bankéři a politici se na probíhajícím Světovém ekonomickém fóru ve švýcarském Davosu vyjadřovali ke dluhové krizi eurozóny o něco optimističtěji než před rokem. Deník Právo proto vyzpovídal ministra financí Miroslava Kalouska, jestli mu je tato věc známa.

Kalousek: Do Davosu jsem nejel, neboť byly důležitější věci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Kalousek hostem pořadu Michaely Jílkové Máte slovo

„Samozřejmě, projevy klíčových hráčů sleduji, jsou zajímavé, ale upřímně, zatím mne ničím mimořádným nepřekvapily. Tedy přesněji v tom smyslu – slyšel jsem od britského předsedy vláda Camerona to, co jsem očekával, stejně tak jako od kancléřky Merkelové. Zajímavé, ale nepřekvapivé,“ zmínil Kalousek.

Na otázku, proč ale on nebyl v Davosu osobně, pak řekl, že oficiální pozvánku od pořadatele dostal. „Docela mne to potěšilo, ale musel jsem se omluvit,“ vysvětlil.

Podle něj je sice lepší osobní účast, jenže současně bylo důležité zúčastnit se mimořádně důležitého zasedání Ekofinu o fiskální smlouvě.

„Pak na vládě předložit návrh na půjčku MMF, pak o ní jednat na bankovní radě, takže proto jsem nakonec do Davosu nejel. Pro mne je důležité, že prošla půjčka MMF. To je konkrétní příspěvek i postoj k řešení problémů eurozóny,“ dodal Kalousek.




 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…