Kalousek: Těžko budete v Bruselu vysvětlovat, že Rath je psychopat

16.05.2012 6:52

Miroslav Kalousek radil v ČT sociálnímu demokratovi Lubomíru Zaorálkovi, jak naložit s kauzou Davida Ratha. Především musí jeho strana dokázat, že jde jen o jedno pochybení. Navíc se prý bude jen těžko vysvětlovat Evropské komisi, že středočeský hejtman je psychopat.

Kalousek: Těžko budete v Bruselu vysvětlovat, že Rath je psychopat
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Ministr financí Miroslav Kalousek v České televizi

Podle ministra financí Miroslava Kalouska se nikomu v Poslanecké sněmovně nebude stýskat po Davidu Rathovi. Zároveň ale v Událostech, komentářích poukázal na fakt, že kauzy „sedmi milionů v krabici od bot“ a nevěrohodnosti středočeského hejtmana může využít Evropská komise.

„Taková korupce se může stát záminkou pro Evropskou komisi, aby neproplatila peníze,“ varoval ministr. „Já bych velmi rád požádal ČSSD, aby s touhle korupční praxí přestala,“ opáčil na Lubomíra Zaorálka. „Je to prostě obludné,“ dodal.

SLEDUJEME Rathovo zadržení

„Ty střední Čechy jsou jednotky, pane ministře, nedělejte si z občanů legraci,“ pokusil se kontrovat místopředseda sněmovny Zaorálek. Kalousek se však nedal. „Těžko budete v Bruselu vysvětlovat, že David Rath je sociální demokrat a k tomu psychopat,“ dodal v nadsázce.

„Vy budete mít daleko větší problém,“ varoval ČSSD Kalousek. „Vy budete muset veřejnost přesvědčit, že to byl exces jednoho politika.“

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…