Kalousek: Vít Bárta byl proti vám, pane Babiši, férový chlap

10.05.2017 14:15

Na slova ministra financí Andreje Babiše (ANO) na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny zareagoval předseda TOP 09 Miroslav Kalousek.

Kalousek: Vít Bárta byl proti vám, pane Babiši, férový chlap
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Pane ministře, nám strašně vadí, že svým chováním posouváte za účinné podpory pana prezidenta Českou republiku k banánovým republikám. A to se ještě omlouvám Kostarice. Česká republika si toto ale nezaslouží,“ podotkl úvodem Kalousek.

„Vy jste se vracel desítky let zpátky. Já se nebudu vracet ani k Čapímu hnízdu, ani k úvěrovým a daňovým podvodům. Já se podržím tématu schůze, tedy šokujících informací z nahrávek. Nechci zkoumat, jak se dostaly na veřejnost. Je věcí policie, aby to důsledně vyšetřila,“ dodal. Sněmovna však informace ignorovat nemůže. „Všechny tři nahrávky svědčí o bezprecedentním zneužívání politické moci,“ řekl Kalousek a pozastavil se nad kadencí vulgarismů vůči Babišovým vládním kolegům na první nahrávce. 

„Zazněla tam však také naprosto šokující informace. Kdy jste řekl, že jste vyvinul velkou snahu ohledně obsazení rozhodčího soudu. Je naprosto nepředstavitelné, aby politik vyvíjel aktivitu ve směru temných dohod nebo nátlaků ohledně personálních otázek,“ poznamenal.

K druhé nahrávce pak řekl jen to, že tam bylo potvrzeno, co všichni víme o MF Dnes i o Lidových novinách. „Tam se potvrdilo, že úkolujete své redakce pro své vlastní politické zájmy a pro dehonestaci svých politických soupeřů. Je to strašně nebezpečné pro demokracii. Ta nemůže existovat bez nezávislých médií. Jejich posláním je kontrolovat moc,“ dodal.

„Nahrávka číslo 3 pak dokazuje, že jste byl seznamován s informacemi z živého policejního spisu,“ rozčílil se Kalousek.

A vrátil se k Babišově projevu na půdě Poslanecké sněmovny. „Slyšel jsem podobným způsobem mluvit Víta Bártu. Vít Bárta byl takový váš předskokan na politické scéně,“ zmínil následně exministra dopravy Víta Bártu (VV), jehož však ve srovnání s Babišem nazval férovým chlapem.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…