Kalousek: Víte, jak se pozná, že strana je mrtvá?

19.08.2021 12:56 | Ze sítí

Někdejší poslanec a exministr financí Miroslav Kalousek v pouhých pár větách udeřil na Piráty i na ČSSD. U Pirátů se zamyslel nad tím, co se jim v politice povedlo a k ČSSD připsal, jak se pozná, že je politická strana definitivně mrtvá.

Kalousek: Víte, jak se pozná, že strana je mrtvá?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Pirátský poslanec Mikuláš Ferjenčík v rozhovoru pro server Novinky.cz poznamenal, že Pirátská strana dostala Miroslava Kalouska ze Sněmovny. Kalousek se nad tímto sdělením ze srdce zasmál. až mu slza ukápla, jak nemohl přestat.  

„Tak jsem se dnes na Novinkách od pana poslance Mikuláše Ferjenčíka dozvěděl, že jsem v politice skončil kvůli Pirátské straně. Přemýšlím, zda bych s tím neměl loajálně souhlasit, aby mohli v kampani tvrdit, že se jim alespoň něco povedlo. Třeba jim to pomůže...-“ smál se Kalousek.

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

O pár hodin dřív zasadil slovní štulec sociální demokracii. Kvůli debatě politických lídrů na CNN Prima News, kam sociální demokraté poslali nestraníka Matěje Stropnického.

„Víte, jak se pozná, že je nějaká politická strana totálně mrtvá? Když do televizní debaty s volebními lídry konkurentů pošle nestraníka bez mandátu, který za ni kandiduje na nevolitelném místě. To je případ ČSSD. Jenom za tuhle aroganci vůči divákům bych ji nikdy nevolil,“ vypálil Kalousek.

Kalousek pochoval ČSSD

A v tu chvíli se ozval předseda sociální demokracie Jan Hamáček.

„Pokud se správně dívám do diáře, na Primu jdu zítra já…“ napsal Hamáček.

„Já mám ve scénáři : Stropnický. Tak snad si Vás nespletu,“ kontroval Kalousek.

Ukázalo se, že vedení ČSSD změnilo názor a do diskuse vyšle Jana Hamáčka. 

ČSSD v debatě na CNN Prima News

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…