Kalousek: Zprávu OLAF jsem četl. Je to podvod

03.01.2018 7:52

Zpráva OLAF ke kauze Čapí hnízdo prý dokládá podvod. Tvrdí to alespoň šéf poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek, jenž tvrdí, že zprávu četl. Píše o tom deník Právo.

Kalousek: Zprávu OLAF jsem četl. Je to podvod
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Čapí hnízdo

Jak se Kalousek ke zprávě dostal, však odmítá sdělit. S výsledky svého zkoumání seznámil své příznivce na Twitteru. Podle jeho slov zpráva OLAF jasně formuluje fakt, že byl spáchán kriminální čin. Úřad, jak tvrdí Kalousek, doporučuje Evropské komisi stoprocentní korekce. Pro server Forum24.cz si pak Kalousek posteskl, že zprávu bohužel u sebe nemá, a tak s ní nemůže seznámit i další spoluobčany.

Původní text ZDE.

Kauzou Čapí hnízdo se zabývá i česká policie. Jak uvedla mluvčí pražského městského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová, závěrečná zpráva OLAFu se stane součástí vyšetřovacího spisu. Dozorový žalobce podle všeho obdržel dokument od Nejvyššího státního zastupitelství, nedoporučil však už Ministerstvu financí zveřejnění celé zprávy. 

Její odhalení by totiž mohlo ohrožit probíhající trestní řízení. Zveřejnění však zároveň dozorový žalobce ani nezakázal. Ministerstvo financí v této době analyzuje, zda zprávu může zveřejnit, či nikoliv. 

Babiš sám podle svých slov zprávu ještě nečetl a ani ji v budoucnu číst nechce. Jak však dodal, podle Agrofertu šetření OLAF probíhalo nestandardně a společnost kvůli tomu podala stížnost a žalobu k evropské ombudsmance a Soudnímu dvoru EU. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…