Kalousek je šašek, řekl Zeman. Ne, nejde o Apríl

01.04.2016 12:45

Miloš Zeman poslední den své návštěvy Královéhradeckého kraje zavítal do Vrchlabí, kde se setkal se zhruba tisícovkou lidí. Jak uvedl jeho mluvčí Jiří Ovčáček na sociálních sítích, prezident se po dotazu jednoho z občanů dosti nevybíravě vyjádřil k předsedovi poslaneckého klubu TOP 09 Miroslavu Kalouskovi.

Kalousek je šašek, řekl Zeman. Ne, nejde o Apríl
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman navštívil Královéhradecký kraj

„Pokud jde o pana Kalouska, až se budu chtít podívat na dobrého šaška, půjdu do cirkusu,“ reagoval prezident Zeman na dotaz občana města. Otázka týkající se Kalouska zřejmě směřovala k jeho poslednímu veřejnému vystoupení, když se v úterý pokusil dostat skrze policejní zátaras, a s tibetskou vlajkou v ruce, na Hradčanské náměstí.

Kromě dnešního komentáře prezidenta se Kalouskovi dostalo kritických slov již v předchozích dnech od řady českých politiků i komentátorů. „Miroslav Kalousek to hodně komplikoval. My jsme šli klidně vyjednávat s těmi policisty, tak se tam najednou přiřítil Miroslav Kalousek a bylo vidět, že si přeje konflikt... Komunikace s policií byla otřesná. A Kalousek tam prostě volal, že za pět minut prorazíme zátarasy. To je přece v rozporu s konceptem nenásilí,“ uvedl ke zmíněnému vystoupení třeba Martin Bursík, předseda Liberální ekologické strany, který byl zároveň spoluorganizátorem protibetské akce.

„Z autority poslance Parlamentu a známé osobnosti nedbal pokynů policie. Zneužil svoje postavení, dehonestoval práci policistů. To bylo pro mě nepochopitelné,“ reagoval pak pro ParlamentníListy.cz poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna.

Kvůli Kalouskovu výstupu dokonce ve čtvrtek vystoupil z TOP 09 její bývalý poslanec a místopředseda Pavol Lukša. Ten označil současného předsedu za "agresivního".

„Tenhle celoživotní pragmatik nám bude tvrdit, že mu nic neleží na srdci více, než lidská práva v tisíce kilometrů vzdálené čínské provincii? To znělo napříč sociálními sítěmi. Něco na tom je. Říká se, že důvěryhodný herec musí umět důvěryhodně zahrát jakoukoli roli, ale tohle je asi moc i na takovou hvězdu, jakou je Miroslav Kalousek,“ poznamenal v týdnu komentátor HN Petr Honzejk.

Proti němu se ale Miroslav Kalousek ohradil na sociální síti Twitter. Zdůraznil, že mu v prvé řadě jde o svobodu v Česku a ta byla během návštěvy čínského prezidenta upozaděna. „Bolševizace společnosti a omezování práv v ČR mi leží na srdci hodně.To bylo včerejší téma, ne vztahy s Čínou,“ poznamenal předseda TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…