Kalousek, lídr boje s korupcí? baví se Klaus ml. Je to srab, opáčil matador z TOP 09

14.05.2020 8:56

Předseda Trikolóry se na Twitteru opřel do Miroslava Kalouska ohledně návrhu změny zákona o veřejných zakázkách. „Hlavním protikorupčním aktivistou je poslanec Kalousek. #ToNevymyslíš,“ napsal Klaus. „Můžete, prosím, uvést konkrétní případ, kdy se Kalousek dopustil korupčního jednání?“ vyptával se diskutující. „Pan poslanec Václav Klaus je hrdina jednocestné komunikace. Dojde-li k dialogu tváří v tvář, je to obyčejný srab. Takže odpověď nečekejte,“ neváhal se ozvat expředseda TOP 09.

Kalousek, lídr boje s korupcí? baví se Klaus ml. Je to srab, opáčil matador z TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus ml.

Předseda Trikolóry, poslanec Václav Klaus zveřejnil tweet, ve kterém se dotkl projednávané změny zákona o veřejných zakázkách. Tento návrh by měl vládě pomoci zadávat veřejné zakázky na výrobu ochranných prostředků proti šíření koronaviru ve zjednodušeném řízení i po skončení nouzového stavu. Dle serveru iDnes je však návrh pojímán mnohem šířeji.

Celý článek ZDE

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí

„Zadavatel nebude muset podle vládního návrhu v případě jednacího řízení bez uveřejnění ověřovat kvalifikaci. Vláda tvrdí, že když na trhu existuje jen jeden dodavatel, lze požadavky na kvalifikaci považovat za nadbytečné. Zadavatel podle návrhu vlády nebude muset vyloučit vybraného dodavatele, který nemá zaknihované akcie,“ napsali.  Návrh byl kritizován opozicí. „Protikorupční vláda předkládá ve stavu legislativní nouze superkorupční návrh: ‚Zhasněte, chceme krást rychleji!‘ Pokusíme se tomu zabránit. Pokud by to vládní koalice přece jenom schválila, nedoporučuji nikomu platit daně. Financovat organizovaný zločin je trestné,“ napsal na Twitteru Kalousek. Nakonec však byl vládní návrh stažen.

Právě postoj poslance Kalouska Václav Klaus okomentoval – že je zvláštní, jak Miroslav Kalousek vystupuje jako hlavní protikorupční aktivista. „Sněmovna jedná o nakonec nezařazeném návrhu zákona o zakázkách. Hlavním protikorupčním aktivistou je poslanec Kalousek. #ToNevymyslíš,“ napsal Klaus.

Uživatel Relé Rosický se v diskusi pod příspěvkem Václava Klause tázal, zda tedy byl Miroslav Kalousek účasten korupčního jednání, neboť tweet tak vyznívá. „Můžete, prosím, uvést konkrétní případ, kdy se @kalousekm dopustil korupčního jednání? Pokud o nějakém víte, proč jste nepodal TO? Děkuji za Vaše odpovědi a přeji pěkný den,“ vyptával se Rosický.

Poslanec Klaus na dotaz neodpověděl, avšak v diskusi se objevil bývalý předseda TOP 09 Miroslav Kalousek, který uvedl, že Václav Klaus je hrdina jednocestné komunikace, který se v dialogu tváří v tvář údajně zachová jako srab. „Takže odpověď nečekejte,“ napsal Kalousek Rosickému.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tle

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…