Kalousek mi psal a rozhodně mě nechválil, prozradil novinář Mitrofanov. Erik Best k tomu dodává...

07.08.2017 15:50

Americký novinář Erik Best se na svém webu Fsfinalword.cz rozhovořil o tom, jak někteří politici volají do médií, aby redaktorům hubovali za jejich práci.

Kalousek mi psal a rozhodně mě nechválil, prozradil novinář Mitrofanov. Erik Best k tomu dodává...
Foto: Hans Štembera
Popisek: Erik Best, americký novinář

„Michael Rozsypal z Českého rozhlasu se nijak nesnaží vyvolávat konflikty, i tak ale dohnal šéfredaktora MF Dnes Jaroslava Plesla ke zvýšení hlasu, když v květnu řekl, že mu politici nevolají, aby si na něho stěžovali. ‚Tak to asi děláte svoji práci špatně,‘ vmetl mu do tváře zjevně podrážděný Plesl,“ vzpomíná Best, jak tehdy šéfredaktor MF Dnes také dodal, že mu Miroslav Kalousek (TOP 09) a další politici v posledních letech volali v desítkách či stovkách případů.

Nyní podle Besta Plesla podpořil komentátor Alexandr Mitrofanov z Práva, když novinářce z Českého rozhlasu Barboře Tachecí řekl, že mu Kalousek několikrát volal a pak psal SMS, dokud nepřešli na jiné způsoby komunikace. „Než na mě začal mít jiný názor, párkrát mně psal esemesky, později přešel na modernější formy komunikace stejně jako já,“ nechal se slyšet Mitrofanov. Podle svých slov má také formou textů v médiích docela slušnou sbírku reakcí na články, které napsal. „Od Václava Havla přes Martina Bursíka, Miloše Zemana a Jiřího Paroubka. Nikdo z politiků mě nikdy nechválil. Tyto reakce byly vždy negativní,“ řekl také Mitrofanov.

Rozhovor Mitrofanova s Tachecí ZDE

„Co si z toho mají vyvodit podezíraví voliči? Pokud nejde o nemorální nebo nelegální ‚něco za něco‘, pro interakce politiků a novinářů existují legitimní důvody. Novináři získají informace, politici zase vypadají lidštěji. Občas je to na hraně, nejobratnější novináři a politici v tom ale umí chodit,“ uzavřel Best.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…