Kalousek na internetu dělal vtipy na Zemana na summitu NATO. A příletěl direkt od Ovčáčka

10.07.2016 21:35

Česko obletěly fotky ze summitu NATO, na nichž je prezident Zeman zachycen ve společnosti prezidenta USA Baracka Obamy či německé kancléřky Angely Merkelové. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek si kvůli tomu tropil z Miloše Zemana žerty a hradní mluvčí Jiří Ovčáček se pustil s nástupcem Karla Schwarzenberga do již tradiční internetové bitky.

Kalousek na internetu dělal vtipy na Zemana na summitu NATO. A příletěl direkt od Ovčáčka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

„Prezident Zeman se stihl vyfotit s Barackem Obamou, Jeanem-Claudem Junckerem a Angelou Merkelovou. Naštěstí nestačil sdělit, že o ruské vojenské přítomnosti na Ukrajině nic neví a že sankce je třeba zrušit,“ napsal Miroslav Kalousek komentář k textu, v němž se praví, že NATO ukázalo jednotu a odhodlání bránit všechny členy včetně těch poblíž hranic s Ruskem. Svědčí o tom plánované rozmístění mnohonárodnostních jednotek v Polsku i Pobaltí.

Kalousek tím narážel na opakovaná prohlášení prezidenta Zemana, že sankce proti Rusku nic neřeší a je třeba je zrušit. Z úst hlavy státu také zaznělo, že na Ukrajině probíhá občanská válka a že je to v podstatě jen „chřipka“ v porovnání s tím, jaké nebezpečí pro vyspělý svět představuje tzv. Islámský stát.

Vyjádření Miroslava Kalouska však nenechalo v klidu Jiřího Ovčáčka. „Miroslav Kalousek se, jak se zdá, postupně mění v kabaretního komika. Svojí neznalostí mezinárodního prostředí to plně sám dokazuje. O nutnosti dialogu s Ruskem hovořil též generální tajemník NATO. Spolková kancléřka pak uvedla, že trvalé bezpečnosti v Evropě lze dosáhnout jen při spolupráci s Ruskem. Ostatně ve středu se po drahné době uskuteční důležité jednání Rady NATO – Rusko,“ uvedl Ovčáček pro server Echo24.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…