Kalousek o generálu Pavlovi tak, že to radši smazal. Zbyla jen krotká verze

13.05.2022 14:19 | Ze sítí

Někdejší nejvyšší vojenský představitel NATO Petr Pavel oznámil, za jakých podmínek nebude kandidovat na prezidenta republiky. A hned přišlo několik reakcí. S jednou přišel i Miroslav Kalousek, který ospravedlňoval Pavlovo členství v KSČ tím, že Konrád Adenauer měl v armádě Hitlerovy důstojníky. Ale moc dlouho mu to nevydrželo.

Kalousek o generálu Pavlovi tak, že to radši smazal. Zbyla jen krotká verze
Foto: Repro Youtube
Popisek: Generál Pavel - video Spolu silnější

Anketa

Souhlasíte s trvalým umístěním vojsk jiných členských států NATO na území ČR?

4%
95%
hlasovalo: 47751 lidí
Generál Petr Pavel v novém prohlášení k přímé volbě prezidenta poznamenal, že nelpí na prezidentské kandidatuře, ale na tom, aby příští prezident ctil hodnoty, které jsou blízké jemu samému.

„Do voleb chci jít proto, aby vyhrála vize, ne aby vyhrál generál Pavel. Tou vizí je demokratická a svobodná země, ve které platí pravidla pro všechny stejně. Své rozhodnutí změním, jen pokud před volbami bude kandidát, který bude mít stejnou vizi a zároveň větší šanci vyhrát,“ napsal generál ve výslužbě na sociální síti.

Publicista a bavič v jedné osobě Luděk Staněk naznačil, že z Pavlova prohlášení není moudrý. Neví, co přesně se Petr Pavel snaží říct.

„Já vůbec nechápu, co to znamená. Jako bez legrace fakt nevím, co se snaží říct. Ale v mých představách to rozhodně nesplňuje to, jak si představuju komunikaci někoho, kdo má na vizitce slovo ‚generál‘,“  napsal Staněk.

Generál Pavel promlouvá

Podcaster Tomáš Jirsa si Pavlovo prohlášení vyložil po svém.

„Překlad do reality: Ještě jsem oficiálně nevyhlásil kandidaturu, ale až ji vyhlásím, tak ji možná zase stáhnu, protože se možná ukáže, že nejsem nejlepší kandidát."

Generál Pavel promlouvá

Marie Sedláčková zašla ještě dál.

Nevadí mi, že byl v KSČ, ale vadí mi, že je tak defenzivní od začátku. Chci aby bouchnul do stolu a řekl: Teď tu budu prezidentem já - generál z NATO - a proč? Protože chci být prezidentem, jsem lídr a jsem nejlepší. Trochu sebevědomí sakra už!“ zvolala.

Generál Pavel promlouvá

Bývalý novinář Ondřej Malý si při slovech generála Pavla vzpomněl na film „Jáchyme, hoď ho do stroje“.

„Vzpomněl jsem si na legendárního Františka Koudelku z Jáchyme, hoď ho do stroje: ‚Když myslíte teda. Do počtu jako myslíte teda? Tak, jestli jako myslíte, že v zájmu celku snad. Tak já bych to teda do počtu, kdyby to radši vzal někdo jinej‘,“ poznamenal.

Miroslav Kalousek promlouvá

A Miroslav Kalousek, dnes řadový člen TOP 09, se ozval hned dvakrát na téma Pavlovy minulosti v KSČ a v Československé armádě, kvůli které ho někteří označují za tzv. převlékače kabátů. I když jednu z těch reakcí smazal.

„Tady bych nebyl tak přísný. Po založení NATO se řada důstojníků Wermachtu stala důstojníky NATO (Adenauer nikoho jiného neměl) a byli poctivými vojenskými profesionály své země. Fakt je, že nikoho z nich nenapadlo kandidovat na prezidenta SRN…,“ napsal Kalousek.

Generál Pavel promlouvá

Samotnému Pavlovi sdělil, že si ho váží jako člověka, ale jako občan s komunistickou minulostí by na prezidenta kandidovat neměl.

Generál Pavel promlouvá

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…