Kalousek s kolegy prý zachránil Pražské jaro před kulturně negramotným Hermanem

21.11.2014 16:54

Bývalý ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) se na sociální síti Facebook zostra pustil do ministra kultury Daniela Hermana (KDU-ČSL) kvůli rozpočtu a celosvětově známému Pražskému jaru. Herman si prý nezaslouží být ministrem.

Kalousek s kolegy prý zachránil Pražské jaro před kulturně negramotným Hermanem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Kalousek

Za hranicemi naší země jen málokdo tuší, kdo je Miroslav Kalousek a stejně tak málokdo ví, kdo je Daniel Herman. Téměř celý svět ale zná festival Pražské jaro, jenž je spojen s Bedřichem Smetanou. Kalousek si proto vzal za své tuto událost pro příští rok uhájit, a to právě před Hermanem.

„Byl jsem šokován rozpočtovými (tedy politickými) prioritami ministra kultury. Pokud ve svém téměř 11 miliardovém rozpočtu nedokáže najít nezbytných 17 milionů korun pro úspěšný průběh Pražského jara 2015, pak si nezaslouží být ministrem kultury ČR. V civilizovaném kulturním světě nikdo neví, kdo je to Herman zrovna tak, jak nikdo neví, kdo je to Kalousek. Všichni ale vědí, co je to hudební festival Pražské jaro," upozorňuje exministr financí.

 Obratem však uklidnil všechny čtenáře. Rozpočtový výbor sněmovny s jeho pomocí napravil ministrovu chybu, čímž se podařilo zahladit údajnou kulturní negramotnost Daniela Hermana.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…