Kalousek se raduje: Poctivec! Nemusí ubytovávat Rusy, pokud oni souhlasí s okupací Krymu

01.05.2019 11:12

Rozhodnutí Ústavního soudu o tom, že hoteliér v Ostravě nediskriminoval občany Ruské federace, když chtěl, aby vyjádřili nesouhlas s anexí Krymu, nebylo přijímáno jen negativně. Našli se takoví, kteří ho prohlásili za správné. Například místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek. Ale hlavně předseda poslaneckého klubu TOP 09, Miroslav Kalousek. „Cítí odpovědnost za svět kolem sebe a bylo by nesmyslné jim v tom bránit,“ napsal na adresu hoteliéra. A že se jedná o diskriminaci? Máte si prý znovu přečíst nález.

Kalousek se raduje: Poctivec! Nemusí ubytovávat Rusy, pokud oni souhlasí s okupací Krymu
Foto: Vít Hassan
Popisek: Expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek na Národní třídě

Jedním z těch, kdo hodnotili Ústavní soud za rozhodnutí pozitivně, je bývalý velvyslanec Petr Kolář. „Snad není ještě tak zle. Ústavní soud rozhodl správně. A mně se ulevilo,“ ohodnotil nález Ústavního soudu.

Raduje se též místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek, a to slovy „v Ostravě se nebojí“ a zdviženým palcem.

Již pod jeho příspěvkem se objevovaly námitky, že se jedná o politicky motivované rozhodnutí. „A rozhoduje ten orgán stejně, když někdo odmítne své hosty z jakéhokoliv vlastního přesvědčení? Když někdo odmítne pronajmout svůj byt podle svého přesvědčení?“ ptá se Petr Junek a dodává: „Něco mi říká, že to naše právo je jen sranda zápach. Vždyť si ten ubožák z US protiřečí! Jednou větou řekne, že lze omezit a druhou udělá výjimky, kterými nelze? Normální pokrytectví a idiocie.“ Ovšem dle Ženíška nesprávně pochopil nález soudu, protože hoteliér měl pro Rusy pouze podmínku.

Anketa

Podporujete vládu Andreje Babiše? (Hlasování od 1.5.2019)

78%
hlasovalo: 21592 lidí
A kdo měl skutečně velkou radost, byl Miroslav Kalousek, který neváhal a sdílel ji na Twitteru. „Mám velkou radost z tohoto nálezu Ústavního soudu. Poctivým podnikatelům nejde jenom o zisk. Cítí odpovědnost za svět kolem sebe a bylo by nesmyslné jim v tom bránit,“ říká předseda poslaneckého klubu TOP 09.

„Muž z Acapulca“ obvinil Kalouska z pokrytectví tímto scénářem: „A kdyby všichni hoteliéři odmítli ubytovat Feriho za politické názory? To by byl rasismus, že pane pokrytče?“ Ale Kalousek na to jen odpověděl, že dotyčný si má přečíst nález Ústavního soudu a pak prý ten rozdíl pochopí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…