Kalousek vylezl: Edvard Beneš? Mnoho špíny. „Pí*ovina,“ přidal se brankář Hašek

30.10.2020 13:51

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek se pustil do druhého československého prezidenta Edvarda Beneše, jenž se podle mínění zákonodárců zasloužil o stát. Kalousek má za to, že tento muž se zasloužil o něco docela jiného, co si nezaslouží oslavovat. Na sociálních sítích svým výrokem vyvolal pořádný rozruch. Nahlédněte.

Kalousek vylezl: Edvard Beneš? Mnoho špíny. „Pí*ovina,“ přidal se brankář Hašek
Foto: Repro ČT24
Popisek: Předseda poslaneckého klubu TOP09, Miroslav Kalousek

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí
Miroslav Kalousek odhlédl od koronavirové epidemie, která sužuje Česko, a rozhodl se napsat pár slov o zcela jiném tématu. Obul se do druhého československého prezidenta Edvarda Beneše. Český parlament v roce 2004 schválil zákon, že se Edvard Beneš zasloužil o stát. Šlo ostatně o jednoho z nejbližších spolupracovníků, ne-li o spolupracovníka vůbec nejbližšího, zakladatele našeho státu T. G. Masaryka. Masaryk sám si přál, aby se Beneš chopil funkce prezidenta po jeho odchodu.

Kalousek má však za to, že se Beneš své role nezhostil se ctí a pokud se o něco zasloužil, tak to nebylo o stát, nýbrž o zaprodání své země komunistickému diktátorovi vládnoucímu v Sovětském svazu Josifu Vissarionoviči Stalinovi.

„Včera mi to na státní svátek nepřišlo vhodné, ale dnes bych rád řekl, že jeden z nejhloupějších zákonů v našem právním řádu je ten, který tvrdí, že prezident Beneš se zasloužil o stát. Zasloužil se o zaprodání Stalinovi, to jistě. Ale o stát, v kterém dnes žijeme, se nezasloužil,“ prohlásil nekompromisně Kalousek.

Někdejší europoslanec za hnutí ANO Petr Ježek si ještě přisadil.

V tu chvíli se ozvala Ježkova někdejší stranická kolegyně, stávající poslankyně za Babišovo hnutí ANO Barbora Kořanová.

Miroslav Kalousek vyvolal rozruch

O slovo se přihlásil také bývalý hokejový brankář a olympijský vítěz z Nagana Dominik Hašek. Označil zákon za „pí*ovinu“.

„No, dle mě je ten zákon pí..vina. I můj praděda a prababička a jejich kamarádi z ulice se zasloužili o stát. Tak jak ho (zákon) slyším já, (úmyslně píšu slyším-možná je složitější), to budí dojem, že se o něj (stát) zasloužil on EB jediný a že ostatní mají nulovou zásluhu...“ nebral si slavný brankář servítky.

Miroslav Kalousek vyvolal rozruch

Pan Pavel Cechl však nabídl na Beneše trochu jiný pohled a konstatoval, že Beneš udělal pro tento stát víc, než většina jeho dnešních politiků. Včetně Kalouska.

„Kromě toho, že stál v čele prvního i druhého odboje, přičemž do obou vložil kromě zdraví i své peníze a odešel kvůli nim do exilu. To mi přijde daleko více než u většiny současných politiků, Vás nevyjímaje."

Poté doplnil, že po druhé světové válce už byl Beneš nemocný muž, od něhož demokratičtí politici očekávali, že bude bránit demokracii, ač to měli dělat především oni sami.

„Po válce byl už jen nemocný starý muž a kdyby odstoupil, okamžitě by na jeho místo nastoupil Gottwald. Obrana byla starostí demokratických ministrů, kteří na jeho hlavu v únoru 1948 hodili celé rozhodování a sami moc nepodnikali, aby ho proti Gottwaldovi podpořili,“ doplnil.

Miroslav Kalousek vyvolal rozruch

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…