Kalousek znechuceně odrážel útok „kavárníka“ smutného z TOP 09. A zaútočil i na Filipa Horkého. Opravdu

01.03.2017 10:16

Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek se představil v DVTV Foru s moderátorem Filipem Horkým. Samozřejmě, že přišla řeč na Andreje Babiše, vicepremiéra a předsedu hnutí ANO, kdy Kalousek zcela vyloučil případnou spolupráci. „Výrobky Agrofertu nepožívám kvůli svému zdraví, ne z důvodů politického boje,“ rýpl si také. Osobní problém však prý s Babišem nemá ani mu nezávidí.

Kalousek znechuceně odrážel útok „kavárníka“ smutného z TOP 09. A zaútočil i na Filipa Horkého. Opravdu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek

Kalousek v rozhovoru také uvedl, že má svou vizi a nepochybuje, že se svou stranou uspěje v nadcházejících parlamentních volbách. „Spoustě lidí vadí, že jsem příliš živý. A já chci být živý dále. Kalousek rozhodně není mrtev,“ poznamenal. Podle jeho slov je topka jediná politická strana, která je pravicová a proevropská. Dokonce je přesvědčen o tom, že topka bude mít ve volbách dvouciferný výsledek.

Celé video najdete ZDE.

„Za dobu své politické kariéry jsem dostal mnoho komunistických dopisů, které začínaly podobně: Vždycky jsem vás volil, ale teď už nemohu. Toto je podobný styl,“ zareagoval pak Kalousek na dopis, který do vysílání dostal. V něm mimo jiné stálo to, že se tazatel Filip doslechl, že Kalousek škodí TOP 09 útočnou rétorikou. „O tom, kdo je nebo není předsedou strany, rozhodují členové strany. A ti mi dali mandát. Když jsem se po krajských volbách zeptal na názor, dali mi důvěru,“ zmínil následně Kalousek ke své podpoře.

„Nezbývá mi nic jiného než sloužit. Chápu, že vaši donátoři vám vysvětlili, že dnešní večer máte vysvětlovat všem našim divákům, že já bych tím předsedou být neměl,“ rozčílil se následně Kalousek.

Horký se však nedal. „Promiňte, nikdo nám nic nevysvětloval,“ zareagoval rychle. „Chováte se tak dlouhodobě a já jsem si jist, že... Já se snažím jen slušně odpovědět. O předsedovi nemůžete rozhodovat ani vy, ani já, ani donátoři. Takže já sloužím dál, ať se vám to líbí, nebo ne,“ nedal se však Kalousek. A Horký už raději přešel k dalšímu dotazu. 

„Jsme jedineční na české politické scéně. A jsem si jist, že tato jedinečnost má za sebou asi patnáct procent voličů,“ opakoval pak následně Kalousek to, proč si je jist, že strana dosáhne dvouciferného výsledku. „Od středu doprava není žádný pravicový subjekt,“ dodal.

Řekl pak něco i ke svým návrhům. „Normálního živnostníka může přijít zkontrolovat 27 institucí. My bychom rádi, aby směla přijít pouze jedna kontrola. Prosím o volební podporu a my tyto věci neprodleně zavedeme do praxe,“ zmínil.

Své řekl i ke vzdělané společnosti. „Není až tak důležité, jestli hodnocení bude napsáno několika větami, nebo bude udělena známka. Ale to, s čím se musíme smířit, je fakt, že už neplatí, že učitel ví všechno. Ten moderní svět, moderní technologie běží tak rychle, že pan učitel nemůže vědět všechno. On může být jenom průvodcem těch nových informací, které se na nás chrlí. A provádí nás tím, jak je zpracovávat. A to klíčové, co je pro české školství, přejít od memorování ke schopnosti vyřešit problém. A to nás učiní konkurenceschopnými, je třeba jen změnit styl výuky. Od memorování k tvořivosti,“ sdělil. Důležitá je podle něj také jazyková gramotnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…