Kalouskův úspěch za naše peníze. Doktor rozcupoval Kalouskovy dluhopisy

13.11.2012 16:41

Totálně zdeformovaná byla podle poslance Michala Doktora emise vládních dluhopisů, se kterou se tolik chlubí ministr financí Miroslav Kalousek. Prodej dluhopisů byl prý pro stát extrémně nevýhodný, a kdyby vláda chtěla, mohla by si stejné peníze sehnat mnohem levněji.

Kalouskův úspěch za naše peníze. Doktor rozcupoval Kalouskovy dluhopisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Doktor

Nezařazeného poslance Michala Doktora, původně za ODS, rozčílil titulek na serveru Aktuálně.cz „Kalouskův úspěch: Lidé půjčí státu přes 30 miliard.“ V něm se píše, že ministerstvo financí pro vyčerpání stanovené částky předčasně ukončilo třetí „vánoční“ emisi vládních dluhopisů. Ministr Kalousek prohlásil, že by byl spokojen, kdyby se podařilo udat cenné papíry za deset miliard, během krátké doby však byly jeho odhady překonány hned trojnásobně.

Podle Doktora měl titulek být přesnější: „Kalouskův úspěch za naše peníze“. Takový titulek by už prý zněl výrazně jinak a rozhodně by to nevyznívalo jako úspěch ministra financí.

Podle Doktora je aktuálně prodávaná emise dluhopisů, kterou nedávno ministr financí pro velký úspěch slavnostně ukončil, naprosto zdeformovaným produktem. Je prý extrémně výhodná pro držitele dluhopisů a nevýhodná pro stát.

„Stát by si uměl stejný objem peněz sehnat levněji na otevřeném trhu,“ soudí Doktor. Je to podle něj paradoxní i proto, že takový produkt propaguje ministr financí Miroslav Kalousek, který tak vehementně brojil proti stavebnímu spoření a jeho nákladům. Nyní zde prý vyrábí obdobnou anomálii.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…