Kam se Sobotkou po volbách? V ČSSD prý plánují, že z něho udělají...

16.09.2017 8:59

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se před několika měsíci rozhodl, že nechce být již dále předsedou strany ani volebním lídrem. Jediné, co mu tak zůstalo, je post jedničky na kandidátce ČSSD v Jihomoravském kraji. Jak píše dnešní MF Dnes, spolustraníci nyní přemýšlejí, kde by se mohl Sobotka po volbách objevit.

Kam se Sobotkou po volbách? V ČSSD prý plánují, že z něho udělají...
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na volebním sjezdu v Brně

Podle dvou na sobě nezávislých zdrojů deníku se o Sobotkovi tak po volbách spekuluje jako o předsedovi Poslanecké sněmovny, tuto funkci by pro něj jeho strana měla chtít. „Předseda Sněmovny by pro premiéra byla důstojná pozice,“ uvedl vlivný člen ČSSD. Současný předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček k tomu jen dodal, že u žádné takové diskuse nebyl a že není třeba nyní takové diskuse vést, neboť není jasné, jak dopadnou volby a následné hlasování ve Sněmovně. 

Například šéf STANu Petr Gazdík by se v tom případě přiklonil k Janu Hamáčkovi. „Třeba proto, že umí anglicky, má opravdu široký přehled a také určitý lidský přístup. V těch těžkých zahraničních jednáních nebo v reprezentaci hraje velkou roli osobní chemie a charizma, kterým pan premiér tolik neoplývá,“ zmínil Gazdík. 

A soupeři jsou i v hnutí ANO, kde by podle MF Dnes chtěl do vrcholné pozice poslanec a současný místopředseda Sněmovny Radek Vondráček, vrátit se podle všeho chce také Jaroslava Jermanová, která tento post již rovněž zastávala. 

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …