Kampak zmizela frau Merkelová? A kdo ty běženecké neziskovky vůbec platí? Senátor Veleba se hodlá ptát

02.04.2016 18:09

Senátor Jan Veleba znovu zuří kvůli uprchlíkům. Tentokrát kvůli těm, kteří se chtějí vrátit z Česka domů nebo o tom vážně uvažují. Ačkoli by se mohlo zdát, že člen horní komory, který opakovaně vystupuje důrazně proti migrantům, by z tohoto kroku mohl mít radost, klade si spíše otázku, kolik nás to bude stát?

Kampak zmizela frau Merkelová? A kdo ty běženecké neziskovky vůbec platí? Senátor Veleba se hodlá ptát
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jan Veleba

„To vše zaplatíme my, občané ČR, vyjma 70 000 našich bezdomovců, které naše demokracie zplodila a o něž se nikdo nestará, natož aby jim někdo pomohl – například organizace Generace 21,“ začal hned v úvodu zostra v textu pro ParlamentníListy.cz. Nadační fond Generace 21 považuje za neprůhlednou organizaci, u které nezjistíte ani telefon, natož nějaké informace o tom, kdo ji financuje. Generace 21 oznámila, že je financována z peněz soukromých dárců. Veleba prohlašuje, že fond dostává peníze z našich daní.

„Ale k věci. Jestliže se iráčtí tzv. uprchlíci chtějí za měsíc či dva vrátit domů, tak to znamená, že to nejsou váleční uprchlíci a že se mají kam vrátit. Jestliže nejsou váleční uprchlíci, pak je zde důkaz, že je někdo musel nalákat na cestu do Evropy a slíbit jim hmotné výhody a někdo jim musel cestu zabezpečit, což určitě nedělal jenom z lásky k bližnímu. Jinak by tito lidé zůstali doma. Toto všechno ale znamená, že pohyb migrantů je organizován,“ doplňuje senátor.

Je proto přesvědčen, že nadační fond je nějakým způsobem napojen na struktury, kterým současná migrační krize vyhovuje. Proto je nezbytné financování organizace zastavit a celou ji prověřit – po finanční stránce, bezpečnostní stránce, po všech stránkách. Pak by se mohlo zjistit, kdo to platí.

Příklad uprchlíků toužících po návratu do Iráku navíc ukazuje, že systém povinných kvót, které prosadila německá kancléřka Angela Merkelová, je naprosto nesmyslný. A premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se mu bohužel nepostavil dost důrazně.

Celý text najdete zde.

„A na závěr dvě otázky. Kdo zaplatí zbytečně vynaložené náklady na výlet iráckých migrantů emigrantů do ČR a jak bude brána k zodpovědnosti Generace 21? A konečně, nevíte, kam zmizela frau Merkelová? Pořád jí bylo každý den v médiích plno a najednou, po bruselském masakru, jako když utne...,“ uzavírá Veleba.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…