Kandidát Diviš se pustil do Babiše: nechal umírat nevinné lidi

29.12.2022 21:13 | Ze sítí

„Nechal umírat nevinné lidi.“ Prezidentský kandidát Karel Diviš se v rozhovoru pro Novinky opřel do svého soupeře v boji o Hrad Andreje Babiše (ANO) kvůli jeho premiérování v době covidové. Má pro jeho pochybení prý důkazy.

Kandidát Diviš se pustil do Babiše: nechal umírat nevinné lidi
Foto: Reprofoto: Interview ČT24
Popisek: Karel Diviš

Uchazeč o prezidentské křeslo Karel Diviš zahrál kartu Antibabiš. Do bývalého premiéra se pustil za to, jak Česko provedl covidovou epidemií, při níž umírali lidé. Právě to mu dává za vinu, sám by podle svých slov nikdy nic podobného nedopustil. „Nikdy bych nedopustil to, aby umírali v covidu nevinní lidé. Tady byla covidová krize, oprávněně se říkalo, že se nesmějí zahltit nemocnice pro banální operace, je potřeba vyhlásit nouzový stav,“ uvádí pro Novinky.

A k tomu připomíná: „Když přicházely krajské volby nebo Vánoce, tak přišli epidemiologové a říkali premiérovi, že je potřeba to zavřít, pak ale přišli jeho mediální poradci a řekli, že by to mohlo znamenat méně procent v krajských volbách nebo by to mohlo naštvat lidi o Vánocích, a nouzový stav se neudělal.“

Podle Diviše pro jeho tvrzení existují důkazy: „Dokonce znám některé lidi, kteří na těch jednáních byli. Takže z mého pohledu umírali úplně zbytečně touto logikou nevinní lidé, a to bych já nikdy nedopustil,“ doplnil kandidát na hlavu státu. Babiš dlouhodobě odmítá, že by k takovému pochybení došlo.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

podle logiky kandidáta , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 30.12.2022 10:21:29
nechá současný premiér fiala umírat dokonce i děti. Na prochazení, zanedbanou léčbu, dedostupnost léků, chybějí dokonce i lékaři. Zdravotnictví tady začíná být jako za krále klacka, lékárny si vyrábějí léky pro děti, brzy se možná začne pouštět žilou a přikládat pijavice. Doufám diviši, že i na fialu sbíráš pečlivě důkazy.

|  8 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…