Kandidát na ministra Staněk po dnešní schůzce se Zemanem: Chci klást důraz na obnovu památek

25.06.2018 18:33

Kandidát na ministra kultury Antonín Staněk (ČSSD) chce klást důraz na obnovu památek a také se zaměřit na prezentaci české kultury v zahraničí. Řekl to po dnešní schůzce s prezidentem Milošem Zemanem v lánském zámku.

Kandidát na ministra Staněk po dnešní schůzce se Zemanem: Chci klást důraz na obnovu památek
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

Revitalizace a obnova by se měla týkat nejen památek státu, ale i těch v krajích a obcích, u nichž jde o dotační tituly, uvedl olomoucký primátor Staněk. Hodlá také zmapovat česká kulturní centra v zahraničí a posílit je. „Česká kultura je ve světě velice žádaná,“ podotkl Staněk. Zaměří se rovněž na platy vysokoškoláků v příspěvkových organizacích, tedy například v galeriích a muzeích, které jsou podprůměrné, uvedla ČTK.

Aktuálně bude Staňka, jak poznamenal, zajímat připravovaný rozpočet na kulturu. A to i s ohledem na seznam investic, které by měly být provedeny v nynějším volebním období.

Zeman dnes v Lánech přijal čtyři nominanty do menšinového kabinetu ANO a ČSSD, kteří dosud neměli s vládním angažmá zkušenosti. Před Staňkem se sešel s kandidátkami ANO na ministryni spravedlnosti Taťánou Malou a na ministryni průmyslu a obchodu Martou Novákovou a s adeptem sociální demokracie na ministra práce a sociálních věcí Petrem Krčálem.

Ministry vlády Zeman jmenuje ve středu ráno na Hradě. Ještě dopoledne by se měl kabinet poprvé sejít.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…