Kandidát na ústavního soudce Suchánek pracoval pro Ratha, zjistil Insider

27.09.2013 17:30

Advokát Radovan Suchánek, který je dalším kandidátem prezidenta Miloše Zemana na ústavního soudce, je podle deníku Insider úzce profesně spojen se sociální demokracií i souzeným exposlancem Davidem Rathem, kterému radil. Za služby pro něj celkem inkasoval 780.000 korun.

Kandidát na ústavního soudce Suchánek pracoval pro Ratha, zjistil Insider
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obžalovaný David Rath

Suchánek, který je řadovým členem ČSSD, tedy strany, v níž působil i Rath, se s bývalým hejtmanem Středočeského kraje podle svých slov zná od roku 2004. Když byl Rath šéfem kraje, poskytoval mu Suchánek od června 2009 služby především v oblasti ústavního a správního práva, za což měsíčně dostával 20.000 korun. Práci pro hejtmanství Suchánek ukončil několik týdnů po Rathově zatčení loni v květnu.

ČSSD bude pro Suchánka v Senátu hlasovat

Velmi důležitý byl podle článku Insideru kandidát na ústavního soudce také pro sociální demokracii, pro níž prý zpracovával všechny pozměňovací návrhy či ústavní stížnosti. Muž, který dnes dělá poradce místopředsedovi ČSSD Zdeňku Škromachovi, se prý nebojí toho, že by mu minulé nebo současné kontakty při cestě k Ústavnímu soudu mohly uškodit.

Doposud takovému postoji dávaly za pravdu i ohlasy v Senátu, který ho musí schválit. Předseda senátorů ČSSD Petr Vícha ČTK před dvěma týdny řekl, že zatím nezaznamenal žádný hlas proti Suchánkově kandidatuře mezi sociálními demokraty, kteří mají v horní komoře většinu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

11:34 Nejedeš na Ukrajinu, máš smůlu. Ukrajinské ambasády neobslouží muže

Ukrajina trpí jak nedostatkem zbraní, tak nedostatkem vojáků. Podstatná část těch, kteří by dle ukra…