Karel Gott schytal tvrdý úder za to, co řekl k volbám

14.10.2013 11:09

Několikanásobný Zlatý slavík Karel Gott v anketě serveru Novinky.cz nepřímo uvedl, že jeho jasným favoritem předčasných voleb je podnikatel a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Redaktor časopisu Reflex Marek Stoniš v tom vidí pozdní poděkování zpěváka za jeho loňské "nablýskané" Agrofert Tour po českých zemích.

Karel Gott schytal tvrdý úder za to, co řekl k volbám
Foto: Hans Štembera
Popisek: Legenda Karel Gott

Anketa

Vyčítáte žokeji Josefu Váňovi, že podpořil Babiše?

50%
36%
hlasovalo: 4364 lidí

"Samozřejmě mám svého jasného favorita. Myslím, že ta osoba něco dokázala. V politice zatím moc ne, ale je to velmi úspěšný člověk. Ten, kdo umí dát dohromady velké věci, ten může dát dohromady i stát," uvedl Karel Gott na dotaz Novinek.cz, komu dá v nadcházejících volbách svůj hlas. S velkou pravděpodobností tím dle dedukce redaktora Reflexu myslí podnikatele a miliardáře Andreje Babiše.

Stoniš se rozhodl podívat na předvolební podporu Karla Gotta v kontextu doby. V sedmdesátých a osmdesátých letech podporoval Zlatý slavík Gustáva Husáka, který ho podle autora článku na oplátku nechal zpívat i v zahraničí.

Spletl si strany

Po listopadové revoluci se Gott obrátil na stranu svobody, ale v prvních svobodných volbách si prý asi popletl české republikány s těmi americkými, když vyjádřil sympatie k Miroslavu Sládkovi.

V předčasných volbách 1998 se zpěvák přidal na stranu Václava Klause, kterého přijel podpořit i na předvolební koncert na Staroměstském náměstí. O pár let později už koketoval s podporou Jiřího Paroubka, veřejně se na jeho stranu ale nepřipojil.

Nyní, v roce 2013, Gott věří, že zemi dá dohromady "osoba, co už něco dokázala". "Možná by ale jeho slova mohla být o něco přímočařejší; stejně přímočará, jako přece byla loni Babišova podpora Gottova turné. Vždyť si to představte, jako velkolepou symboliku by získaly mítinky Andreje Babiše, Martina Stropnického a Martina Komárka, kdyby je osobně zahajoval Mistr zpěvem svého hitu Přijela pouť..." uzavírá se znatelnou ironií redaktor Marek Stoniš.

reklama

autor: adr

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…