Karel Janeček: 21 procent majetku jsem rozdal. 6 nadací jsem založil

14.07.2022 9:14 | Ze sítí

O tom, že začala prezidentská kampaň už nemůže být žádných pochyb. Ačkoli oficiální přihlášky do lednového klání o prezidentský úřad ještě podány být nemohou, lidé, kteří o něj mají zájem, nelení. Někteří hojně navštěvují různé diskusní či publicistické pořady, jiní jsou aktivní na sociálních sítích. Mezi ty, kteří za potenciálními voliči vyrazili přímo do terénu, patří spolu s Andrejem Babišem i Karel Janeček.

Karel Janeček: 21 procent majetku jsem rozdal. 6 nadací jsem založil
Foto: Lucie Dvořáková
Popisek: Karel Janeček

Na rozdíl od předsedy hnutí ANO, který s oznámením svojí kandidatury na prezidenta váhá a lze se domnívat, že o ní skutečně ještě rozhodnutý není, Karel Janeček už se jako prezidentský kandidát projevovat začal.

Mimo jiné je to patrné i z jeho účtů na sociálních sítích.

 

„Více než 21 % majetku jsem věnoval na celospolečensky prospěšné účely. Založil jsem 6 nadací, věnuji se reformě vzdělávání a volebnímu systému D21. Přeji si, aby společnost i každý z nás dokázali být v rovnováze. Jsem připraven i na to nejtěžší balancování pod tíhou odpovědnosti,“ pověsil si dnes na svůj twitter Janeček a potvrdil, že to se svojí kandidaturou na úřad hlavy státu myslí vážně.

To ostatně potvrdil i svým výjezdem, který absolvoval minulý týden a v rámci kterého se vydal do kempu v Chabařovicích, na Milešovku a skočil si i padákem.

„Pátek Chabařovice, sobota výšlap na Milešovku. Diskuse s občany, opékání buřtů, pivo, malinovka a živá muzika. Hráli jsme Mathesso a jezdili na jednokolce. Moc jsem si setkání s Vámi užil. A těším se na příště!“

 

Dodejme, že Karel Janeček je český matematik, miliardář, autor volebního systému D21 a zakladatel několika nadací včetně nadačního fondu proti korupci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…