Kauza Cimický: Zastanu se, padlo. A hned telefony, tlak, zle

11.11.2021 10:54 | Ze sítí

Případ Cimický se stal příležitostí pro advokátky. Zatímco jedna se specializací na domácí a sexualizované násilí vyjádřila přání zastupovat ty, které Cimický prý zneužil, Karolína Babáková, která u soudů bránila například Ivo Rittiga nebo Radovana Krejčíře, se zajímá o ty, které naopak někdo po dvaceti letech obvinil ze znásilnění. Ozvali se ovšem novináři, že by od ní chtěli vysvětlení. A Babáková se diví, že jim má vysvětlovat právo na právní zastoupení.

Kauza Cimický: Zastanu se, padlo. A hned telefony, tlak, zle
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Cimický

Mimo covidové zpravodajství hýbe médii kauza psychiatra Cimického, kterého obvinila ze sexuálního napadení herečka Jana Fabiánová ve spojitosti s tím, že by Cimický měl obdržet vyznamenání od prezidenta Miloše Zemana. Psychiatr ji měl napadnout, když dnes 42leté herečce nebylo ani 23 let. O své zkušenosti se také podělila Martina Hynková Vrbová, moderátorka ČT a pak další ženy, které ovšem své plné jméno neuvedly.

Na kauze sexuálního zneužívání si pak „přihřála polívčičku“ i advokátka Lucie Hrdá, která se prohlašuje za „odbornici na domácí a sexualizované násilí“. Dala tuto výzvu: „Pokud jste byly oběťmi dr. Cimického, nebo o nějakých víte, neváhejte se na nás obrátit.“ A přidala e-mailovou adresu své advokátní kanceláře.

Ovšem na to reagovala další advokátka, Karolína Babáková. „A pánové, pokud jste po 20 letech obviněni ze znásilnění, můžete se naopak obrátit na mě,“ deklarovala, že je ochotna zastupovat i tyto klienty. Nebylo by to poprvé, kdy by Babáková bránila ty, kterým mírně řečeno není veřejné mínění nakloněno.

Karolína Babáková

Obhajovala například Pavla Šrytra, bývalého bodyguarda Františka Mrázka, který byl obviněn z vraždy romského bosse Františka Běly, Šrytr byl obvinění zproštěn. Zastupuje v Česku také uprchlého Radovana Krejčíře, kterého momentálně vězní Jihoafrická republika. A zastupovala i podnikatele Ivo Rittiga.

Tímto příspěvkem Babáková vyvolala pozornost, ale zřejmě ne takovou, o jakou stála. Místo klientů se jí ozvali novináři. „Napíšete na Twitter, že každý má právo na obhajobu a hned Vám volaj z novin, ať tento (zřejmě zcela revoluční) postoj vysvětlíte. Bože, to je svět,“ chytala se za hlavu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…