Kauza kolem plzeňské Škodovky. Objevilo se slavné jméno

27.04.2019 11:41

Vyšetřování údajných daňových podvodů kolem strojírenské firmy Škoda Transportation pomalu finišuje. Podle informací MF DNES je případ, na kterém se podílejí Celní správa a jihočeská hospodářská kriminálka, ve fázi těsně před obviněním klíčových lidí. Kauza, která se týká především smluv na reklamu, se dotkla nejen plzeňské firmy, ale i plzeňského hejtmana Josefa Bernarda (ČSSD). Mezi podezřelými v jedné z kauz kolem plzeňské Škodovky je i bývalý závodník Charouz.

Kauza kolem plzeňské Škodovky. Objevilo se slavné jméno
Foto: red
Popisek: Škoda Transportation

Při první razii v případu na konci loňského října celníci navštívili kromě sídla Škody Transportation právě i bydliště hejtmana Bernarda, který řídil plzeňskou firmu v době, kdy podle podezření celníků údajně docházelo k daňovým podvodům, uvedla redakce. Prohlídku u hejtmana potvrdil prý důvěryhodný zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Současné vyšetřování se prý Bernarda však více nedotkne. Stejně jako dalších vysoce postavených manažerů Škody Transportation nebo někdejších majitelů.

Anketa

Jste spokojeni s našimi vztahy s Čínou?

68%
hlasovalo: 10683 lidí
Dlouhodobým terčem celníků pod vedením někdejšího šéfa protimafiánského útvaru Roberta Šlachty je údajně bývalý ředitel ČEZ Martin Roman. Jeho jméno bylo totiž v minulosti v souvislosti s plzeňskou společností mnohokrát zmiňováno. Mezi lidmi, o něž se vyšetřovatelé zajímají, však jeho jméno nefiguruje.

Celníci a kriminalisté dali dohromady skupinu lidí a několika desítek firem, která by je mohla navést na další jména a další podezřelé obchody. Mezi nimi je například i bývalý automobilový závodník Antonín Charouz, u kterého udělali detektivové jihočeské kriminálky – která kauzu vyšetřuje společně s celníky – razii letos v březnu.

Vyšetřovatelé se prý zajímali o smlouvy, které měla Škoda a jí podřízené firmy na přelomu let 2013 a 2014 uzavřít se společností Bohemian Marketing & Promotion. Charouz se k případu nechtěl vyjadřovat. Právu ale dříve řekl, že firmu Bohemian Marketing & Promotion řídil až od roku 2016 a žádný smluvní vztah se Škodovkou neuzavíral.

Na stopu údajných podvodů kolem plzeňské Škody mělo policii a celníky přivést svědectví muže, jenž byl podle svých slov jedním z takzvaných bílých koní. Působil prý v řetězci firem, který údajně sloužil ke krácení daní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…