Kauza zavřeného soudce se rozrůstá. Jde prý i o jeho mocnou ženu

26.02.2013 13:02

Server Respekt.cz přináší informace o činnosti skupiny kolem soudce Ondřeje Havlína, kterou o víkendu rozbili kriminalisté. Jednalo se prý o justiční gang, od kterého si movití občané mohli koupit „spravedlnost“ v podobě mírnějšího trestu. Prošetřována je prý i Havlínova manželka, vlivná pražská státní zástupkyně.

Kauza zavřeného soudce se rozrůstá. Jde prý i o jeho mocnou ženu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Městský soud

Soudce Ondřej Havlín, státní zástupce František Fiala a obhájci Karel Matějka a Boris Štefl podle všeho tvořili sehrané uskupení, ve kterém se potrestání pachatele rodilo na základě dohody.

Vše fungovalo tak, že pokud se movitější člověk dostal do střetu se zákonem, prostřednictvím doporučení se dostal k některému z obhájců, kteří byli součástí sítě. Prozatím byla zveřejněna jména advokáta Matějky a koncipienta Štefla. Ti pak převzali jeho obhajobu a následně (pochopitelně za další úplatu) se soudcem Havlínem a žalobcem Fialou dohodli trest. Ten byl pochopitelně obvykle velmi mírný.

Policie má zmapované poslední čtyři měsíce, kdy mělo dojít ke čtyřem podobným případům, kdy se v soudní síni sešel Fiala coby „žalující“, Matějka nebo Štefl jako obhájce a mezi nimi Havlín jako „nestranný“ soudce. Za neplnění svých povinností si soudce se žalobcem prý přišli celkem na sedm set tisíc.

Policie nyní prošetřuje dalších sedmnáct případů, které soudil Ondřej Havlín, a objevily se v nich podezřele nízké tresty. Navíc vzniká podezření, že kauza sahá i na jiné soudy, kde Havlín nepřímo ovlivňoval své kolegy. Jedná se o městský a vrchní soud v Praze. Navíc prý policisté zkoumají i roli Havlínovy manželky, která působí na pražském městském státním zastupitelství na vlivné pozici náměstkyně.  

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…