Kauza „zkorumpovaná pakáž z ČT“: Noro Fridrichová, Marku Wollnere, Andrej Babiš se naštval a přešel k činu

31.01.2017 15:10

Česká televize bodla do vosího hnízda a spustila útok. Ministr financí Andrej Babiš (ANO) se rozhodl podat na ni stížnost. Vadí mu totiž reportáže veřejnoprávní televize o jeho nákupu dluhopisů Agrofertu. Píše o tom server Aktuálně.cz.

Kauza „zkorumpovaná pakáž z ČT“: Noro Fridrichová, Marku Wollnere, Andrej Babiš se naštval a přešel k činu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Babišovi konkrétně vadí pořady 168 hodin Nory Fridrichové a Reportéři ČT Marka Wollnera. „Podávám stížnost na Radu ČT a Radu pro rozhlasové a televizní vysílání na pořad 168 hodin a Reportéři ČT. Reportéři jsou zmanipulovaný pořad. Slavili jsme u nich už 20. zmanipulovanou reportáž. A chci, aby to věděli daňoví poplatníci, kteří platí veřejnoprávní poplatky,“ zmínil Babiš s tím, že tyto pořady jsou zmanipulované. 

Tomu se však brání moderátor Wollner, jenž se domnívá, že Česká televize by se měla proti Babišovým výrokům bránit žalobou. „Tohle jsou výroky, které mají zpochybnit naši legitimitu,“ domnívá se Wollner s tím, že tento urážlivý způsob, jaký Babiš zvolil, je za hranou. Již dříve mimo jiné Babiš nazval novináře z pořadu „zkorumpovanou pakáží".

Původní text ZDE.

A co že přesně Babiše tak rozčílilo? To, že se novináři zabývají nejasnostmi kolem financování nákupu dluhopisů. Ten nyní zkoumá úřad finanční správy. Jde o to, že Babiš se v minulých dnech mimo jiné zamotal do vysvětlování toho, kde vzal peníze na jejich pořízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…