Každá její věta... úplně mimo. Komentátor obrací oči v sloup nad výroky Němcové

24.07.2022 8:53

Jedna rána Evropské unii, druhá sociální demokracii, třetí senátorce Miroslavě Němcové (ODS). Politický komentátor Miroslav Korecký si nedával ubrousek před ústa a od plic popsal, jak hodnotí dnešní situaci. Zastal se hnutí STAN.

Každá její věta... úplně mimo. Komentátor obrací oči v sloup nad výroky Němcové
Foto: Repro XTV
Popisek: Komentátor iDnes Miroslav Korecký v pořadu Podtrženo sečteno

Do internetové televize XTV zavítal politický komentátor Miroslav Korecký. A své vystoupení zde odstartoval zostra. „Evropa je bezradná, ekonomicky neschopná a žene se akorát do záhuby,“ konstatoval na konto EU.

Stejně tvrdý byl i vůči ČSSD, která se podle jeho názoru v Praze změnila v přívažek Zelených.

„To je smutný konec. A dokonce i předseda, když kandiduje, tak kandiduje za nějaké sdružení a nenapíše si tam ČSSD, tak to je smutný, když už se i předseda stydí za vlastní stranu. Tak on teď prodal palác, tak tím možná mise nového předsedy skončila,“ poznamenal na konto Michala Šmardy komentátor. „Jestli si v té Praze myslí, že někoho zaujmou tím, že ze sebe udělají druhé Zelené nebo třetí Piráty, tak to jsem tedy zvědav na výsledek,“ kroutil hlavou dál komentátor.

Po ČSSD přišla na řadu senátorka Miroslava Němcová. Senátorka dala najevo, že dokud Rusové nepřestanou útočit na Ukrajině, nemají v Česku co dělat.

Korecký děkoval celé ODS, že strana nedala Němcové nějakou vládní roli. „Ona se ze členky pretoriánské gardy Václava Klause přetransformovala v matku Terezu české politiky a každá její věta, to je tedy skutečně zásadní soud takového rázu, že to s politikou ztrácí cokoli společného. Říct, že Putin se zbláznil a proto tady nemá žádný Rus co dělat, včetně Putinových oponentů, tak to mi přijde úplně mimo,“ konstatoval Korecký.

Stranou jeho pozornosti nezůstal ani někdejší polský prezident Lech Walesa.

Anketa

Líbí se vám výstava zničené techniky Ozbrojených sil Ruské federace na pražské Letné?

4%
96%
hlasovalo: 25313 lidí
„To je taková polská Miroslava Němcová, bych řekl,“ poznamenal k tezi polského exprezidenta, že by pomohlo snížit počet obyvatel Ruska ze současných 140 milionů na 50 milionů. „To je takové jednoduché řešení složitých problémů. Rusové jsou problém. Rusko a jeho velmocenské ambice jsou problém, tak to vyřešíme tak, že snížíme jejich počet na 50 milionů. Jen teda nenastínil to technické řešení. Teď bude výročí otevření nacistického tábora Treblinka kousek od Varšavy, tak jestli se inspiroval tam, nevím. Už Stalin říkával, že není člověk, není problém. Ale jak by chtěl Walesa vyhladit 100 milionů Rusů, to neřekl,“ podivoval se Korecký.

Pár slov Korecký věnoval i psychiatričce Džamile Stehlíkové, bývalé ministryni pro lidská práva, která se v posledních měsících vyjádřila jak ke zdravotnímu stavu českého prezidenta Miloše Zemana, tak ke zdravotnímu stavu válečného agresora a prezidenta Ruské federace Vladimira Putina. Aniž by měla možnost jednoho či druhého prezidenta prohlédnout, oběma předpověděla řadu zdravotních problémů.

„Já jí ve svých sloupcích říkám kazašská baba Vanga,“ pravil Korecký, „protože ty její předpovědi jsou vždycky tak katastrofické předpovědi, že Miloš Zeman zemře už za týden. A o Putinovi říkala, že jeho tělo je tak prolezlé metastázami, že nevydrží do přehlídky 9. května,“ zaznělo od Koreckého.

Ruský prezident Vladimir Putin však zatím neumřel; podle Koreckého nebyl zahnán do kouta, protože tak lidnaté země jako Indie nebo Čína s ním stále udržují kontakty.

Nakonec věnoval pár slov situaci v hnutí STAN. Dal najevo, že souhlasí s předsedou STAN Vítem Rakušanem v tom, že chtěl odsunout dosavadního starostu za STAN v Poděbradech Jiřího Červinku někam do ústraní, protože Červinka vytáhl na jednání zastupitelstva naprosto nevhodnou historku o tom, že „Romové by se měli střílet“. Podle Koreckého má STAN už tolik problémů, že další nepotřeboval a vedení hnutí zcela pochopitelně proti Červinkovi zakročilo.

„To je jako když je někdo zadupanej do země, válí se v prachu, krvácí ze všech ran a když na něj další šlapou, tak už je mi ho trochu líto,“ poznamenal Korecký.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

11:30 Všude jako v Bruselu. Bodání, vraždy, popravy. „Popírají to. Nebo hůř, tvrdí, že je to dobře.“

„Původní bílé křesťanské evropské obyvatelstvo je nahrazováno migranty stále se zrychlujícím tempem,…