Každý Čech přečíst. Kníže se klaní Vystrčilovi. Měl prý stejné pocity, jako u projevů Václava Havla

02.09.2020 21:17

Zahraniční projev předsedy Senátu Miloše Vystrčila (ODS) v tchajwanském parlamentu vzedmul vlnu protichůdných emocí. Zatímco se jedni nevěřícně chytají za hlavu, druzí tleskají. Mezi těmi, kdo projev šéfa horní komory velmi oceňuje, se řadí čestný předseda TOP 09 a poslanec Karel Schwarzenberg, který na svém facebooku uvedl, že se Vystrčilovi „klaní“.

Každý Čech přečíst. Kníže se klaní Vystrčilovi. Měl prý stejné pocity, jako u projevů Václava Havla
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

„Vzácně se odhodlávám k tomu, abych pochválil politického konkurenta z jiné politické strany v naší zemi. Ale musím říci, že z projevu předsedy Senátu pana Miloše Vystrčila, který pronesl na půdě Národní univerzity Chengchi na Tchaj-wanu, jsem byl nadšený,“ nešetřil kníže chválou na Vystrčilovu adresu.

Vystrčilův projev v něm dokonce zanechal tak silné pocity, jaké míval u projevů prezidenta Václava Havla. „Já bych řekl, že to je poprvé od dob Václava Havla a jeho projevů v Kapitolu ve Spojených státech nebo například v Bratislavě, kdy mnou politika opravdu pohnula. Byl to výborný, osobní projev, v němž bylo řečeno vše a nebylo v něm nic zbytečného,“ dodal Schwarzenberg.

Závěrem předsedovi Senátu vysekl poklonu: „Klaním se panu předsedovi a blahopřeji mu. Tento projev by si měl přečíst každý Čech,“ zakončil čestný předseda TOP 09.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…