Kde už se nenapijete? Pražští zastupitelé projednají alkoholovou vyhlášku i Koněva

26.05.2022 6:30

Pražští zastupitelé budou dnes jednat o nové vyhlášce omezující pití alkoholu na veřejnosti a o odnětí čestného občanství Prahy sovětskému maršálovi Ivanu Koněvovi.

Kde už se nenapijete? Pražští zastupitelé projednají alkoholovou vyhlášku i Koněva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Alkohol, ilustrační foto

Pražští zastupitelé budou dnes jednat o stanovení počtu členů zastupitelstva v příštím volebním období, nákupu bytů od Prahy 3 nebo vyhlášení soutěže na revitalizaci Vrchlického sadů. Klub hnutí Praha sobě plánuje předložit balík opatření na podporu lidí postižených inflací.

Pití alkoholu na veřejnosti je nyní zakázáno na asi 800 místech v metropoli, novou vyhláškou se má počet lokalit rozšířit na zhruba 1000 míst. V případě schválení by také nebylo možné popíjet od půlnoci do 09:00 na náplavkách.

Zastupitelé budou hlasovat rovněž o odnětí čestného občanství hlavního města sovětskému maršálovi Ivanu Koněvovi, jehož životní dráhu považuje vedení metropole za problematickou. Čestné občanství by měli naopak získat zpěvačka Marta Kubišová a houslista Václav Hudeček.

Na programu zastupitelstva je také stanovení počtu zastupitelů v příštím volebním období, nákup 35 bytů na Žižkově od firmy vlastněné Prahou 3 nebo vyhlášení společné soutěže se Správou železnic na novou podobu Vrchlických sadů v okolí hlavního nádraží. Klub koaličního hnutí Praha sobě avizoval, že navrhne balíček podpory pro Pražany postižené zvyšováním cen v hodnotě miliardy korun cílený zejména na rodiny s dětmi a seniory.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …