Kde vzít na virus? Poslanci rok bez platu, navrhne Klaus ml. A nejenom to

16.03.2020 14:10

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší se ve svém prohlášení zaslaném Parlamentním listům pozastavil nad tím, že mu v dnešní dny velmi chybí státnické vystoupení – třeba prezidenta – k situaci. „Slova uklidnění, povzbuzení, naděje a síly,“ poznamenal Klaus mladší. I proto tedy pár slov napsal sám. Některá hodně silná.

Kde vzít na virus? Poslanci rok bez platu, navrhne Klaus ml. A nejenom to
Foto: Repro Youtube
Popisek: Předseda Trikolóry, Václav Klaus mladší

„Vždycky pomáhá obrátit se k moudrostem našich prarodičů, jejich paměti, k tradicím a hodnotám, které přetrvají. Mnohé generace před námi čelily větším katastrofám, přiváděly děti do daleko nebezpečnějšího, stokrát chudšího světa,“ uvádí Klaus mladší a vzpomíná na 15. březen před 81 lety, kdy jsme tu měli příjezd nacistů.

Anketa

Co říkáte na opatření vlády ze dne 15.3., která omezují svobodu pohybu?

hlasovalo: 23629 lidí

„Jejich vrcholní představitelé se netajili s plány na zničení Čechů v tomto prostoru. 300 tisíc našich spoluobčanů okamžitě ztratilo střechu nad hlavou a jakoukoli existenci (vyhnání Čechů ze Sudet) a spali po tělocvičnách a po příbuzných. Stovky českých firem bylo zabaveno či potichu zkrachovalo. Můj dědeček Václav Klaus (dělal účetního v české stavební firmě na Zakarpatské Ukrajině, která stavěla školy a železnice a tak), byl na hodinu propuštěn – dostal výborné hodnocení (schovávám ho), ale ‚důvodem propuštění je, že po anexi území maďarsku armádou, je další činnost firmy nemožná‘,“ poznamenal Klaus mladší. 

„Popravy, vypalování vesnic. Na statisíce našich spoluobčanů se chystaly plynové komory… Ale máme také Libušino proroctví: ‚Můj drahý národ český neskoná, on pekla hrůzy slavně překoná!‘ Toto proroctví platí po staletí. Bude platit i nadále. Hlavu vzhůru!!! Navykli jsme si žít v blahobytu a bezpečí a mysleli si, že to tak bude napořád – že smyslem života je mít modernější aplikaci v telefonu, zábava a cestování. Není tomu tak,“ dodal Klaus mladší. 

Podle jeho slov jsme ve válce, sice s neviditelným nepřítelem, ale je viditelný jasný útok na naše zdraví, životy i majetek. „Chovejme se podle toho. Buďme semknutí, zodpovědní, odvážní – nenechme se. Každý dejme podle svých možností s pokorou do služby naší zemi, našemu okolí a našim rodinám své schopnosti, znalosti, sílu, ale také svou trpělivost, humor a nadhled,“ řekl. 

„Jak napsala přesně ekonomka Hana Lipovská: Ne každý má dar podílet se na vývoji léku, ne každý dokáže sloužit u nemocných, ne každý se může dopouštět heroických činů, ale každý může v této chvíli ‚něco dělat‘. Třeba jen tím, že bude bránit nejen šíření koronaviru, ale také šíření napětí, naštvanosti, podrážděnosti. Čeká nás pár týdnů, kdy vše, nač jsme si zvykli ‚mít nárok‘, zkrátka není a nebude. Najednou máme prázdné diáře, najednou neplatí žádné ‚mám přece právo na‘. Zbývá právo na život. Vím, že mnozí přijdou či právě přicházejí o velké obchody, o velké příležitosti, leckomu právě praská pod botou příčka kariérního žebříčku, ale život člověka je nad krátkodobým prospěchem (konec citace),“ píše Klaus mladší.

„A vidíme i pozitiva. Je jí vitalita a lidská soudržnost. Třeba když majitel nemovitosti sníží nebo odpustí podnikateli nájem, protože je mu jasné, že ze zavřeného krámu asi těžko něco vydělá. Když dobrovolníci jdou nakoupit starým lidem, aby nemuseli chodit ven. … Každý má jít příkladem – hned jak po epidemii zasedne Parlament, navrhnu, ať poslanci rok nedostávají žádnou mzdu a jde to na sanaci škod. Jsou to většinou dobře situovaní lidé – normální občané musí cítit solidaritu. Senát a kraje se mohou zrušit bez náhrady z podobných důvodů. Dokud byl luxus – mohli jsme dělat (já to tedy stejně nikdy nechtěl) genderové audity a GDPR a sebevražednou likvidaci energetiky a průmyslu v zelené režii. V době, která přijde – pro to snad nebude místo a ocení se reálná práce, hodnoty a zdravý rozum,“ píše dál.

„Vidíme i pozitiva. Evropská unie je v kómatu. Žvatlání a výzvy bruselských eurokratů už nikdo nebere vážně. Každý vidí, že tváří v tvář hrozbě nedělali nic. Že veškerá zodpovědnost leží na národních vládách, které se chovají zcela národně – Češi chrání Čechy, Poláci Poláky … EU je v kómatu – nedovolme nějaké zombie zmrtvýchvstání,“ dodal.

„Vidíme i pozitiva, zmiňoval jsem rok 1939. Po válce se narodilo obrovské množství dětí. Doufám, že současné uzavření rodin doma – přinese i koncem tohoto roku spoustu dětí. A v dalším roce také, že lidé budou mít změněné hodnoty. Že vitalita lidstva i nás Čechů je nezničitelná. Teď jsme ve válce, bude hodně bolesti, smutku i beznaděje. Uvidíme lidské hyeny a šmelináře a spoustu zla. Řada lidí ztrácí svou ekonomickou existenci. Nebude to v historii našich zemí poprvé a ani naposledy,“ uzavřel Klaus mladší s tím, že život půjde dál a my to zvládneme. Vyzval lidi k tomu, aby se opatrovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…