Kdepak Maďarsko, na Západě jsou větší hříšníci, píše německý deník

08.09.2015 19:51

Německý Die Welt se rozhodl bránit maďarského premiéra Viktora Orbána. Zaslouží si prý kritiku za ledacos, ale rozhodně ne za to, jak se jeho vláda chová k uprchlíkům. Proč? Protože respektuje dohody na rozdíl od jiných států EU.

Kdepak Maďarsko, na Západě jsou větší hříšníci, píše německý deník
Foto: Redakce
Popisek: Maďarská vlajka

„Jsou dobré důvody kritizovat maďarského premiéra Viktora Orbána za jeho výklad demokracie a lidských práv. Nepoctivé ale je stavět Maďarsko a další Východoevropany na pranýř a ušetřit kritiky západoevropské, staré členy EU, kteří jsou mnohem většími hříšníky. Kdyby se státy EU držely dohodnutého systému a svých povinností, musela by být většina lidí hledajících útočiště registrována v Itálii a Řecku, případně ve středomořských zemích Španělsku a Francii,“ napsal server Týden.cz s odvoláním na Die Welt.

Řekové a Italové jen vydělávají na tom, že uprchlíky posílají dál. Přesněji řečeno, šetří díky tomu. Ale hněv se snáší na Maďarsko, např. za stavbu plotu. Maďaři přitom jen hledají způsob, jak plnit, co bylo v rámci EU domluveno. A Němci by si měli uvědomit, že v EU potřebují spojence, pokud nechtějí čelit obrovské vlně imigrantů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

18:37 Klimatickou krizi nezpochybňovat, spustil úředník od Hladíka. A pak to bylo hodně ostré

Od roku 2010 až do roku 2030 vynaložíme jeden bilion korun na dotacích do solárů. „Tohle je ekonomik…