Kdo je dno? Chyba, volit vás. Hayato vystartoval na Tomia, nedopadlo to dobře

02.02.2022 18:06

Poslanec Hayato Okamura (KDU-ČSL) je rozezlen z obstrukčního chování svého bratra Tomia, který v čele SPD již přes 30 hodin brání přijetí novely pandemického zákona. „SPD měla při volbách velmi slabý výsledek a teče jí teď do bot. Potřebuje za každou cenu emočně výrazná témata, na kterých by hecovala a radikalizovala občany,“ tvrdí Hayato Okamura na Twitteru. Uznání se zde ale příliš nedočkal.

Kdo je dno? Chyba, volit vás. Hayato vystartoval na Tomia, nedopadlo to dobře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hayato Okamura ve volebním štábu SPOLU

Vláda se již od úterního rána neúspěšně snaží prosadit hlasování o novele pandemického zákona, které by s většinou v Poslanecké sněmovně snadno vyhrála. Obstrukční praktiky zejména hnutí SPD a jejího předsedy Tomia Okamury ale projednání novely zatím úspěšně brání. A to nese druhý Okamura ve Sněmovně nelibě.

„SPD měla při volbách velmi slabý výsledek a teče jí teď do bot. Potřebuje za každou cenu emočně výrazná témata, na kterých by hecovala a radikalizovala občany. SPD se uchyluje k extremistickému tónu a k jazyku šibenic,“ napsal Hayato Okamura na svém twitteru.

 

 

Nejvíce mu vadí zejména extremistický tón jeho bratra Tomia, který mluví o totalitních praktikách nové vládnoucí koalice. „Tomio právě při projevu ve Sněmovně přirovnává členy legitimní české demokratické koaliční vlády vzešlé z parlamentních voleb k nacistům. Chválí, že se k demonstracím proti ní přidávají ozbrojení policisté a vojáci. Vyzývá ke svržení vlády,“ zhrozil se Hayato Okamura a dodal, že SPD morálně klesá ke dnu.

 

 

Na sociálních sítích se ale příliš souhlasných reakcí nedočkal. „Potápíte se vy a celá vaše 5kolka. Lidé se probouzejí a pochopili, že volit vás byla jedna z největších chyb, kterou v životě udělali,“ reagoval například spisovatel Jan Tománek, který podporuje demonstranty před budovou Sněmovny.

 

 

„Morální dno jste vy... celej slepenec,“ přidal se další hlas z lidu.

 

 

Jiní zase Hayatovi připomněli, že ještě v opozici využívali lidovci stejné obstrukční praktiky při volbě členů rady ČT. „Trošku vyváženosti, když blokoval Bartošek stejným způsobem volení Rady ČT, to nevadilo?“ udeřil jeden z uživatelů.

 

 

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Právě Bartošek si při projednávání v loňském roce několikrát zažádal o pauzu pro klub, aby hlasování zamezil. Nutno podotknout, že jako předsedající schůze Bartošek při obstrukcích SPD návrhu na pauzu pro klub v úterý v noci vyhověl, ačkoliv mu šéf poslanců KDU-ČSL Marek Výborný doporučil zamítnutí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…