Kdo nahradí Schwarzenberga? Odpovídá politička TOP 09

20.11.2014 14:57

V TOP 09 je prý mnoho výrazných a talentovaných lidí, o kterých ještě uslyšíme. Přesto je poslankyně TOP 09 Markéta Adamová ráda, že Karel Schwarzenberg bude znovu kandidovat na předsedu. Je přesvědčena, že společnost potřebuje autority, které ztělesňují hodnoty, jejichž nositelem byl v minulosti Václav Havel.

Kdo nahradí Schwarzenberga? Odpovídá politička TOP 09
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Karel Schwarzengerg diskutuje s hosty jablonecké pizzerie

Veřejnost i novináři spekulují o tom, kdo by mohl ve vedení TOP 09 v budoucnu nahradit Karla Schwarzenberga. Čtenářka ParlamentníchListů.cz se na profilu poslankyně TOP 09 Markéty Adamové ptala, zda má strana v zásobě ještě někoho jiného než právě svého současného šéfa, který bude opět kandidovat na předsedu. Jeho hvězda prý navíc pohasíná.

Čtenářka naráží na známou pravdu, a to, že Schwarzenberg nemůže být předsedou donekonečna. Druhou tváří strany je nepřehlédnutelný Miroslav Kalousek. Podle pisatelky však není dobrou volbou.

„Volby jste prohráli, přesto sebereflexe žádná a dokonce chce kníže znovu kandidovat na předsedu. Proč nepostaví do čela někoho jiného? Máte vůbec někoho takového? Každá hvězda jednou zhasne a ta Schwarzenbergova už je dost vyhaslá. Pokud něco neuděláte, zhasnete s ní,“ zhodnotila velice ostře situaci.

Společnost potřebuje autoritu, která nese odkaz Václava Havla

Poslankyně Adamová to však vidí odlišně, je ráda, že Schwarzenberg má stále chuť aktivně ovlivňovat českou politiku, a kladně hodnotí i to, že se rozhodl znovu kandidovat na předsedu TOP 09.

„Mám pocit, že dnešní doba si žádá politickou autoritu, která pokračuje v zásadách a hodnotách, které zde po sobě zanechal Václav Havel. Bohužel jsme v poslední době svědky toho, jak mnozí čeští politici, v čele s prezidentem Zemanem, od těchto hodnot ustupují. Pana předsedu Schwarzenberga považuji za osobnost, jakých bohužel na české politické scéně nemáme mnoho."

Celá otázka s odpovědí ZDE.

Čtenářku také ujišťovala, že v TOP 09 se profiluje mnoho talentovaných i nadějných politických tváří, o kterých prý v budoucnu jistě ještě mnoho uslyšíme. „Vždy je ale dobré mít se od koho učit,“ míní poslankyně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…