Kdo nechce bojovat s dezinformacemi, je blbý, nebo navedený, rozhlašoval Honzejk. Teď dostal Peroutkovu cenu

06.02.2017 20:49

Prestižní Cenu Ferdinanda Peroutky získali za rok 2016 další dva novináři. Podle informací ČTK se této cti dostalo komentátorovi Hospodářských novin Petru Honzejkovi a publicistovi České televize Vladimíru Kučerovi. Připravuje pořad Historie.cs, který veřejnoprávní televize připravuje od roku 2007.

Kdo nechce bojovat s dezinformacemi, je blbý, nebo navedený, rozhlašoval Honzejk. Teď dostal Peroutkovu cenu
Foto: Archiv Slávky Peroutkové
Popisek: Ferdinand Peroutka

Cena Ferdinanda Peroutky se uděluje od roku 1995. Kučerovi se jí dostalo mimo jiné za práci, kterou odvádí v pořadu Historie.cs, kde se věnuje moderním českým dějinám po roce 1918. Kromě toho jako komentátor neváhá otevřeně napsat, co si myslí, činí tak poutavě, ale slušně.

Peroutkova vnučka Terezia Kaslová je přesvědčena, že udílení Ceny Ferdinanda Peroutky má smysl, protože pomáhá zvyšovat prestiž v novinářské profesi. Média podle jejího názoru hrají podstatnou roli v demokracii.

Celý článek naleznete zde.  

Petr Honzejk je prý novinářem, který může lidem pomoci s orientací ve světě dezinformací. „Potřebujeme novináře, jako je Petr Honzejk, kteří jsou zvídaví a zajímají se o vše kolem sebe. Potřebujeme je proto, aby nám pomáhali orientovat se v přemíře na nás se valících informací a často cílených dezinformací,“ ocenili v laudatiu organizátoři.

Petr Honzejk, redaktor Hospodářských novin, vystudovaný tělocvikář a zeměpisář a v médiích odchovanec Českého rozhlasu, se v roce 2016 zapsal do povědomí především svým vehementním bojem proti dezinformacím a ruskému vlivu (Některé jeho vývody k tomuto tématu jsou k dispozici například ZDE). Utkvěla zejmna jeho myšlenka, že každý, komu vadí upozorňování na dezinformace, je "blbý, nebo navedený". Byl také častým hostem ve studiu ČT 24.

Takto laureát Honzejk orientuje čtenáře ve světě dezinformací:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…