Kdo se mnou přišel do kontaktu, ten za mnou stojí, ujistila na tiskovce Babišova kandidátka na pražskou primátorku

24.07.2014 21:44

Podnikatelka a jednička hnutí ANO do komunálních voleb v Praze Martina Schopperová věří, že svými programovými prioritami, mezi něž patří například lepší dopravní dostupnost a bezpečnější a čistší město, osloví i běžné Pražany, pro které většinou bude velkou neznámou. S Andrejem Babišem ji prý pojí stejný pohled na řízení české metropole. I to je důvodem, proč se chystá obléci dres se jmenovkou ANO.

Kdo se mnou přišel do kontaktu, ten za mnou stojí, ujistila na tiskovce Babišova kandidátka na pražskou primátorku
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO

„V politice neznámou osobou jsem, na druhou stranu si myslím, že ve světě podnikatelském, ve světě sportovním, ve světě charity i jiných oblastech osobou známou jsem. Právě proto, že jsem se v Praze narodila, mám spoustu přátel v různých společenských a občanských komunitách, a pevně věřím, že mi tito lidé budou držet palce, budou mě volit, protože znají můj styl práce, znají můj styl života a znají moje názory,“ vysvětlovala, proč věří ve svůj úspěch.

V kampani pomohou přátelé

A právě na přátele se hodlá spoléhat při získávání hlasů. „Mám velmi dobré přátele napříč skupinami, které v Praze žijí. Já nejsem jenom podnikatelka, jsem také matka, jsem také sportovkyně, dcera, kamarádka. Těch funkcí mám tolik, že jsem se stihla rozdrobit po celé Praze. A říkám, jsem přesvědčená, že lidé, se kterými jsem přišla do kontaktu, za mnou stoprocentně stojí a takto se o mně budou vyjadřovat dál i mezi těmi, kteří mě ještě neznají,“ uvedla na svolané tiskové konferenci.

Přestože je zakladatelkou komunálního hnutí Pražané, rozhodla se kandidovat za hnutí ANO. Ke změně „dresu “ jí prý přimělo to, že sdílí s šéfem hnutí Andrejem Babišem stejný názor na to, jak by Praha měla vypadat a být řízena.  

Zatím členkou ANO není, ale vyplnění přihlášky je otázkou času. „Zájem určitě mám, teď jsme řešili programové priority a chystali jsme se na můj vstup na kandidátku. A teď budeme řešit tyto věci a já o to velmi stojím,“ prohlásila.

Hnutí Pražané bude fungovat dál

Svoje kolegy z hnutí Pražané s sebou vzít neplánuje. „Oni zůstávají a já, pokud se rozhodnu, že vstoupím do hnutí ANO, tak odejdu z hnutí Pražané a oni budou pokračovat ve své práci dál. Já jsem do hnutí ANO šla sama za sebe, jako kandidátka Martina Schopperová, prosazovat změny, o nichž jsem přesvědčena, že Praha potřebuje. A hnutí Pražané bude žít svým životem a já jim to přeju,“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…