Kdo ví, co se bude honit prezidentovi hlavou, dumá Karolína Peake

06.08.2013 21:50

Předsedkyně strany LIDEM Karolína Peake v rozhovoru pro Radiožurnál zopakovala, že její strana Rusnokovu vládu nepodpoří. Naopak usiluje o sestavení vlády na původním vládním půdorysu. Za podporu Miroslavy Němcové ovšem také něco chce.

Kdo ví, co se bude honit prezidentovi hlavou, dumá Karolína Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolína Peake

Peake nepotvrdila, že by ODS, TOP 09 a LIDEM už měly připraven případný nový kabinet, jak naznačoval Karel Schwarzenberg. „Dnes se setkáváme se zástupci TOP 09 a ODS v osm hodin večer a je docela možné, že Miroslava Němcová s nějakým návrhem přijde. Za nás tam jdeme hlavně zopakovat si programové priority, na nichž stojí ta dohoda s TOP 09 a ODS o 101 hlasech,“ řekla Peake.

Funkci ministryně obrany pro sebe nechce

Konkrétně se jedná o „přijetí zákona o úřednících, přijetí nových přísnějších pravidel pro financování politických stran a zavedení onoho veřejného registru všech smluv, které uzavírají stát, obce a kraje. To jsou všechno zákony, které jsou v prvním, druhém nebo ve třetím čtení už v Poslanecké sněmovně, a ty druhé dva, o kterých jsem mluvila, tedy financování politických stran a registr smluv, mohou být do října, nejpozději do listopadu ve třetím čtení přijaty," řekla Peake.

Ta zároveň odmítla, že by jednou z dalších podmínek byla funkce ministryně obrany. „Ne, ne. Rozhodně jsem si žádnou takovou podmínku nekladla a nekladu.“ Jak se situace bude vyvíjet dál, si netroufla odhadnout. „Opravdu nevím, co se bude honit hlavou prezidentovi po tom, jak proběhne zítřejší jednání Poslanecké sněmovny a hlasování. Je před námi přece jenom ještě několik neznámých a tou neznámou není jenom prezident Zeman, ale i ten zítřejší průběh schůze,“ dodala.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: lze

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…