Kdo září v září? Hamáček v popularitě předběhl Babiše

21.09.2020 22:29

Průzkum agentury STEM ukazuje, že i v časech koronavirové krize zůstává premiér Andrej Babiš (ANO) mezi politiky jednou z nejpopulárnějších osobností. V září ho ale předběhl ministr vnitra a šéf ČSSD Jan Hamáček.

Kdo září v září? Hamáček v popularitě předběhl Babiše
Foto: Repro ČT24
Popisek: Andrej Babiš a Jan Hamáček na tiskové konferenci ke koronaviru

Premiér Andrej Babiš (ANO) se dlouhodobě drží mezi nejpopulárnějšími českými politiky. V září ho ale podle agentury STEM předběhl ministr vnitra Jan Hamáček.

Babiše velmi kladně hodnotí 15 procent lidí, zatímco Hamáčka jen 9, ale v oblasti „spíše kladného hodnocení" se na Babišovu stranu staví 30 procent dotázaných, zatímco na stranu Jana Hamáčka je to 39 procent.

Nepříznivě hodnotí Babiše 24 procent lidí, u Hamáčka je to 34 procent, ale Babiš nad Hamáčkem vede ve skupině velmi negativního hodnocení. Zatímco Hamáček nasbíral 12 procent velmi negativních hodnocení, Babiš jich nasbíral 29 procent.

Není bez zajímavosti, že třetím nejlépe hodnoceným politikem je končící ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch, který právě dnes oznámil, že resort opouští.

„Na třetím místě je nově ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (43 %), těsně následovaný ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou (42 %). Dvě pětiny občanů (40 %) pozitivně hodnotí předsedu Pirátů Ivana Bartoše a ministryni financí Alenu Schillerovou,“ napsala agentura.  

Vůbec nejhorší hodnocení si vysloužil ministr zemědělství za ČSSD Miroslav Toman, kterého hodnotí spíše nebo výrazně kladně jen 18 procent dotázaných.

Žebříček popularity

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…