Kdyby vás naštval Musk. Nerudová provedla na sítích opatření, mnozí kroutí hlavou

06.11.2022 14:49

Americký miliardář Elon Musk převzal kontrolu nad Twitterem a oznámil, že vyhodí tisíce zaměstnanců a k tomu že přidá i pár dalších změn. Ekonomka a prezidentská kandidátka Danuše Nerudová na to konto oznámila, že kdyby lidé náhodou opustili Twitter, najdou ji i na sociální síti Telegram. Publicistka Angelika Bazalová prozradila, že jí nad tímto krokem Nerudové zůstal rozum stát. A hned vysvětlila, proč.

Kdyby vás naštval Musk. Nerudová provedla na sítích opatření, mnozí kroutí hlavou
Foto: Repro Youtube
Popisek: Bývalá rektorka Mendelovy univerzity a kandidátka na prezdientku, Danuše Nerudová

Kandidátka na prezidentku Danuše Nerudová zareagovala na kroky, které americký miliardář Elon Musk chystá s Twitterem.

Lidi, kteří se chystají Twitter opustit, upozornila, že má účet i na sociální síti Telegram, takže pokud by ji lidé chtěl sledovat tam, tak že mohou.

„Hezké nedělní ráno! Pro případ, že by vás Elon Musk naštval natolik, že se rozhodnete odejít z Twitteru, jsem si před několika dny založila také svůj kanál na Telegramu,“ napsala Nerudová doslova.

Server Jablíčkář.cz upozornil, že síť Telegram vznikla jako komunikační platforma v roce 2013 a jejím majitelem je Pavel Durov, tvůrce ruské sociální sítě VKontakte, který dnes žije v Německu. Síť VKontakte už prodal.

Sítě VKontakte a Telegram jsou dnes v Rusku jedněmi z mála platforem, na kterých mohou lidé diskutovat, protože jak Facebook, tak Twitter jsou v Ruské federaci blokovány. 

Na to, kdo Telegram vlastní, upozornila i Bazalová.

„Status prezidentské kandidátky Danuše Nerudové mě, musím říct, zanechal v němém úžasu. Z obav o to, že Muskem deklarovaná svoboda na Twitteru přinutí lidí odejít, si totiž  zakládá profil na Telegramu. Chvíli jsem lapala po dechu a následně se slovy ‚to nevymyslíš‘ a deseti smajlíky, jsem to hned ráno posílala Petrovi.  Pro info... Telegram vyvinula americká firma Digital Fortress spolu se zakladatelem ruské sociální sítě VKontakte Pavlem Durovem. Autorem datového protokolu MTProto je Nikolaj Durov, bratr Pavla. A hlavně, Telegram je oblíbený kanál kremelské propagandy, která tam funguje celkem ve velkém,“ napsala Bazalová na facebookovém profilu.

Poté prohlásila, že jí „uniká logika“ toho, co teď Nerudová udělala.

Angelika Bazalová promlouvá

Ekonomka Nerudová v posledních týdnech v průzkumech přízně voličů stoupá a za jistých okolností je možné, že by mohla proniknout do druhého kola prezidentské volby a tam se utkat s jedním či s druhým členem předlistopadové komunistické strany Andrejem Babišem či s generálem ve výslužbě Petrem Pavlem.

V tuto chvíli má Nerudová největší podporu mezi mladými voliči – a aby pronikla do druhého kola prezidentské volby, musí najít způsob, jak oslovit i jiné voličské skupiny.

Průzkum agentury Ipsos provedený na začátku října, tedy ještě před konečným oznámením Andreje Babiše, že opravdu bude kandidovat na prezidenta, ukázal, že generál ve výslužbě Petr Pavel by v prvním kole voleb získal 27,9 % hlasů, Andrej Babiš 23,3 % a Nerudová 16,9 %.

Na průzkum upozornila ČTK.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…