Když se dohodneme na volbách, s rozpočtem pomůžeme, říká Zaorálek

25.10.2012 18:51

Místopředseda ČSSD a místopředseda Poslanecké sněmovny Lubomír Zaorálek byl hostem pořadu Impulsy Václava Moravce. Hlavním tématem byly volby a to, kam po nich ČSSD směřuje. Podle Zaorálka by nejraději směřovala k těm sněmovním, pokud vláda padne ve středu.

Když se dohodneme na volbách, s rozpočtem pomůžeme, říká Zaorálek
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Rizika jsme viděli v koalicích s ODS. A ty naštěstí nehrozí,“ shrnul Zaorálek prozatímní výsledky jednání v krajích, kde se tvoří koalice. Místopředseda ČSSD jednoznačně odmítl, že by sbližování s komunisty souviselo s budoucím spojením na vládní úrovni. „Opravy a budování silnic nejsou žádná ideová politika,“ myslí si.

V Ůstí musí vedení přijmout odpovědnost

Toho, že by se komunisté mohli ukázat jako lepší vedení krajů než ČSSD, Zaorálek sice připouští, ztrát se ale nebojí. „Pro sociální demokraty z toho plyne především to, že z těchto voleb vycházíme sice úspěšně, využili jsme však asi tak třetinu potenciálu, kterou mezi voliči v Česku máme,“ řekl.

Zaorálek také připomněl, že je jasné, že v některých krajích musí nastat změny – např. v Ústeckém kraji získala ČSSD jen 16 procent hlasů. „Politika není žádná legrace. Vedení kraje musí přijmout zodpovědnost. Za chybu typu pana Koudy na kandidátce, který byl zatčen, je nutné platit,“ prohlásil.

Místopředseda ČSSD je přesvědčen, že i když vláda spojila s daňovým balíčkem svou existenci, dojde ke spojení tzv. nevolební koalice. „My vidíme jedinou možnost – domluvit se na volbách, které by byly co nejdříve po volbách prezidentských. Ale jsme samozřejmě připraveni participovat na přípravě rozpočtu,“ tvrdí Zaorálek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…