Když teče krev, nakupuji. Jaroslav Foldyna píše o těch, kteří mají z pátečního pekla v Paříži zvrácenou radost

14.11.2015 23:03

Čeští politici celou sobotu reagují na teroristické útoky na Paříž. Jaroslav Foldyna z ČSSD připomněl skupiny, které z terorismu mají radost, Jana Černochová se zase podivila, že slavná francouzská rozvědka takto selhala, a letos už poněkolikáté.

Když teče krev, nakupuji. Jaroslav Foldyna píše o těch, kteří mají z pátečního pekla v Paříži zvrácenou radost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Spontánní pietní akce za oběti teroristických útoků v Paříži před francouzskou ambasádou v Praze

Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna připouští, že chování teroristů nemá žádné ospravedlnění. Jedinými viníky však prý nejsou. „Nesou za něj však politickou spoluodpovědnost ti politici, kteří se spolupodíleli na destabilizaci Iráku, Lybie, Sýrie. Ti, kteří politicky, ale i vojensky podporovali a podporují vměšování se do života v arabském regionu,“ píše.

Podle něj neexistují umírnění islamisté. Označují se tak jen ti, se kterými se Západ zrovna kamarádí, a USA se svými spojenci jim dodávají zbraně. „Jsou to teroristé a je třeba je společně zničit, je nutné je společně zlikvidovat. Geopolitické hry, kterých jsme dnes svědky, jsou nebezpečným ohrožením lidstva,“ dodává poslanec.

Geopolitické hry, které se kolem teroristů dějí, jsou podle Foldyny extrémně nebezpečné. Ti, kteří je rozehrávají, se podle něj chovají podle absolutně cynického hesla investorů: „Když teče v ulicích krev, nakupuji.“

Foldynův někdejší kolega z poslaneckého klubu ČSSD Stanislav Křeček napsal na svůj Facebook: „Snad už to proboha otevře oči všem, kteří nás stále kárali pro naše hodnocení situace a odmítání toho, že jde jen o útěk před válkou ubohých ‚běženců‘. Mnozí se nás prý budou snažit přesvědčit, že je to čin několika pomatenců, s migrací nijak nesouvisející, ale přesto musíme toto ‚stěhování národů‘ zastavit. Skutečná ochrana lidských práv vyžaduje jednoznačné stanovisko, a ne kavárenská blábolení,“ dodal.

Jana Černochová z ODS, členka sněmovního výboru pro obranu, se na věc podívala jinak. „Příspěvků plných emocí tady máte dlouhý seznam od jiných a sorry, fakt teď není čas na intelektuálně plačtivé řeči, takže jdu rovnou k věci,“ avizovala. A pak se podivila, že francouzská tajná služba, která už před válkou mívala slušnou úroveň, takto selhala. „Asi nejznámější zpravodajskou službou frantíků je DGSI, která vždy chtěla být obdobou známější britské MI5. Bohužel nikdy jí nebyla a po tom, co předvádí, asi nikdy nebude. Tři takto fatální selhání zpravodajských služeb v jednom roce? To je na poslední náboj v komoře pro důstojníka,“ napsala, načež vypočítala průšvihy francouzských rozvědčíků od Charlie Hebdo po páteční Paříž.

„Omlouvám se, ale tohle není normální, jednou se každým zpravodajcům něco nepovede, protože to jsou ‚jenom‘ lidé, ale 3x v jednom roce a takto fatálně??? Neschopnost, nebo už záměr?“ přemýšlí poslankyně. Na druhou stranu prý musí ocenit řadové policisty, kteří to v pátek večer zvládli očividně na jedničku.

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…