Kellnerova smrt. Vyšetřování se blíží k závěru. Jsou zde otazníky

14.04.2023 16:19 | Ze sítí

Americký Národní úřad pro bezpečnost v dopravě finišuje vyšetřování nehody vrtulníku, při níž na Aljašce v roce 2021 zemřel český miliardář Petr Kellner. Teprve po roce se podle Petera C. Knudsona z NTSB podařilo z horské oblasti vyzvednout některé součásti stroje klíčové k vyšetřování.

Kellnerova smrt. Vyšetřování se blíží k závěru. Jsou zde otazníky
Foto: Repro výroční zpráva PPF
Popisek: Zesnulý miliardář Petr Kellner

„Vyšetřování je v závěrečné fázi,“ uvedl Peter C. Knudson z NTSB. Proces je podle něj komplikovaný, protože v horském terénu vyšetřovatelé dlouho nemohli nalézt klíčové součástky. „Přestože trup vrtulníku se po havárii podařilo vyzvednout poměrně rychle, některé důležité součásti se kvůli strmému terénu a extrémním povětrnostním podmínkám nepodařilo vyzvednout hned,“ prohlásil Knudson podle informací CNN Prima News.

„Některé části vyšetřování byly pozastaveny do doby, než vyšetřovatelé mohli tyto součásti prozkoumat, což posunulo harmonogram pro dokončení závěrečné zprávy,“ dodal s tím, že některé části vraku se podařilo získat až v létě roku 2022, tedy více než rok po nehodě z března 2021.

Anketa

Chystáte se ke koupi elektromobilu?

1%
97%
hlasovalo: 20111 lidí
Nehoda vrtulníku z 27. března 2021 si vyžádala pět životů a jednoho těžce zraněného. Majitelka PPF Renáta Kellnerová s rodinou se letos kvůli protahování vyšetřování ze strany NTSB obrátila na soud na Aljašce s žádostí o prošetření možných pochybení při nehodě včetně záchranných operací.

„Vyšetřování ani po více než dvou letech není ukončeno. Vzhledem k tomu, že 27. března 2023 uplynula podle amerického práva dvouletá promlčecí lhůta pro podání občanskoprávních žalob, nezbylo rodině než urychleně konat,“ stojí v prohlášení, které počátkem dubna vydala skupina PPF.

 „Podle dostupných svědectví byly záchranné jednotky na místo neštěstí povolány až několik hodin po havárii, a je tudíž evidentní, že některé osoby musely pochybit,“ uvedl mluvčí PPF Leoš Rousek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Jsou to samozřejmě pouze, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusealfins , 14.04.2023 17:54:30
mé spekulace, ale Kellner musel hodne moc svým podnikáním v Rusku vadit a nemyslím si, že Rusům samým.

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…