Kerčská krize: Vyjádřil se Kalousek. A Tereza Spencerová si všimla něčeho, co on pominul

29.11.2018 10:14

K situaci v Kerčském průlivu se na svém twitterovém účtu vyjádřil předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek. A ač má analytička Tereza Spencerová tento týden dovolenou, a proto si na její pravidelnou čtvrteční analýzu pro ParlamentnílListy.cz budou muset týden počkat, své aktuální vyjádření k této situaci sdílela na svém facebookovém profilu.

Kerčská krize: Vyjádřil se Kalousek. A Tereza Spencerová si všimla něčeho, co on pominul
Foto: Kalousek
Popisek: Miroslav Kalousek na tiskovém brífinku před schůzí sněmovny

„Ruská agrese v Kerčském průlivu ukázala, jak se zhoršuje bezpečnostní situace i v našem regionu a jak by obrana státu měla být vyšší prioritou. Je proto těžko akceptovatelné, že v návrhu státního rozpočtu na příští rok je pouze 1,2 % HDP, jakkoliv je náš dlouhodobý závazek pro NATO 2 procenta,“ uvedl Kalousek ve videu.

Anketa

Který prezident České republiky byl prozatím nejlepší?

8%
7%
85%
hlasovalo: 25633 lidí

Twitterový příspěvek najdete ZDE.

„Navrhujeme proto zvýšit výdaje na obranu alespoň o 11 miliard korun, abychom se dostali alespoň na 1,4 % HDP. Naše vlastní bezpečnost si takové navýšení nepochybně zaslouží. O tyto miliardy chceme snížit dotace podnikatelským subjektům. Jsme přesvědčeni, že obrana státu teď potřebuje peníze víc než prosperující velké komplexy,“ řekl. 

„... tož Německo s Francií zarazily další sankce proti Rusku, šéf slovenského parlamentu natvrdo říká, že Porošenkovi nevěří... Berlín po Porošenkovi chce dokonce důkazy, že se u Kerče stalo vše tak, jak Kyjev tvrdí (jen si představte, 'bašta Západu' chce důkazy, že Rusko něco provedlo, už nestačí, že se prostě řekne 'hajly lajkly'!!!)... Trump se ptá, proč Ukrajina nepožádala o volný průchod lodí, když na to existují zaběhané procedury... a Pentagon zdůrazňuje, že se o US základně na Ukrajině nejednalo a nejedná...“ konstatovala následně na svém facebookovém profilu analytička Tereza Spencerová.

„Zkrátka, Ukrajinu sice nepouštíme, ale lúzra Porošenka ano... Už mu nikdo nedá ani kůrku, ať si doma vymýšlí, co chce... A bude se čekat na Julču, až to po volbách v březnu vezme po něm... Že jako všechno lepší než Poroch... A přitom se budou všichni modlit, aby kradla míň, než napoprvé..“ zakončila.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

21:55 „Ukrajina nás podvedla.” Plno sprostých slov z Británie. Vysoká místa

„Co jsme od února 2022 naučili Putina? Jen to, že jsme banda totálně zas *aných vtipálků a klaunů,“ …