Klára Samková je z verdiktu ÚS konsternovaná. A začíná mít strach

04.01.2013 15:37

Advokátka Klára Samková obhajovala prezidentského kandidáta Tomio Okamuru, který v pátek rozhodnutím Ústavního soudu definitivně přišel o šanci zúčastnit se prezidentské volby. Jak ona, tak její klient prý začínají mít strach o osud české demokracie.

Klára Samková je z verdiktu ÚS konsternovaná. A začíná mít strach
Foto: Hans Štembera
Popisek: Advokátka Klára Samková

„Já i pan Okamura jsme dospěli k závěru, že po amnestii prezidenta republiky je toto další krok k destrukci českého právního pořádku,“ říká pro server IHNED.cz advokátka Samková. Opravdu prý začínají mít o tuto zemi strach.

Z verdiktu ÚS prý není naštvaná, spíše konsternovaná. „Nerozumím vnitřní logice Ústavního soudu. Jestliže během dvou hodin rozhodl o tom, že neodloží volby, tak to znamená, že neshledává ten zákon protiústavním. A to si myslím, že je špatná zpráva,“ říká advokátka. Špatná hlavně proto, že tu možná budeme mít neústavně zvoleného prezidenta.

„Po dnešku jsem přesvědčena o tom, že Poslanecká sněmovna si tady dnes může přijmout jakýkoliv zákon, který je i v rozporu s Ústavou a není žádné síly, která by jí v tom zabránila,“ obává se po rozhodnutí Ústavního soudu.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…