Klaus a Nečas na Havlově letišti nebudou, Schwarzenberg či Štěch ano

04.10.2012 13:36

Prezident Václav Klaus ani premiér Petr Nečas (ODS) se nezúčastní pátečního ceremoniálu k pojmenování pražského letiště na Letiště Václava Havla Praha, s účastí naopak počítají šéf české diplomacie a vicepremiér Karel Schwarzenberg (TOP 09) či předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD), místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a místopředsedkyně Senátu Alena Palečková (oba ODS). Na letiště se nechystá šéfka sněmovny Miroslava Němcová (ODS).

Klaus a Nečas na Havlově letišti nebudou, Schwarzenberg či Štěch ano
Foto: rep
Popisek: Letiště Václava Havla

Ceremoniálu, který se bude konat v den Havlových nedožitých 76. narozenin, by se mělo zúčastnit kolem 500 lidí. Mluvčí vlády Michal Schuster ČTK řekl, že Nečas na akci jít nemůže, protože jede na služební cestu do Bratislavy na setkání premiérů některých zemí EU.
   
Prezident se z účasti omluvil před delší dobou, řekl dnes ČTK jeho mluvčí Radim Ochvat. Podle kalendáře, který Hrad zveřejňuje na webu www.klaus.cz, Klaus v pátek v programu žádné oficiální akce nemá. Důvod omluvy Ochvat neuvedl.
   
Zástupci letiště uvádějí, že na akci bylo oficiálně pozváno zhruba tisíc lidí, všechny pozvánky prý směřovaly výhradně do České republiky. Slavnost se bude konat v odletové hale terminálu 2, programem by měl provázet Marek Eben.
   
Nápad, aby největší české letiště neslo Havlovo jméno, si získal řadu příznivců i odpůrců. Přišel s ním krátce poté, co Havel loni v prosinci zemřel, režisér Fero Fenič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: afk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…