Klaus a Zeman měli dlouhodobý plán dostat nás od Evropy. Publicista předkládá argumenty o obrovském spiknutí

01.07.2017 12:36

Publicista Bohumil Sláma se domnívá, že dva naši poslední prezidenti, Václav Klaus i Miloš Zeman, si vytkli za dlouhodobý cíl vzdálit nás od Evropy. Sláma z pozice klinického psychologa tvrdí, že Klaus tento proces začal, protože se chtěl Evropě pomstít. A bohužel si stačil vychovat zdatné nástupce. Třeba Andreje Babiše (ANO).

Klaus a Zeman měli dlouhodobý plán dostat nás od Evropy. Publicista předkládá argumenty o obrovském spiknutí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

Bohumil Sláma v textu na blogu serveru Aktuálně.cz tvrdí, že Václav Klaus a Miloš Zeman si vytkli za svůj dlouhodobý cíl vzdálit naši zemi Evropské unii.

„Začal s tím Klaus, a to hlavně proto, že ho evropští politici už počátkem devadesátých let prohlédli a na rozdíl od Havla mu netleskali. To jeho narcismus neunesl, a tak se začal mstít. Druhým důvodem bylo, že to byl (a bylo a je to stále jasnější) bytostný autokrat a demokratická Evropa ho v tom rušila. Jeho Občanská demokratická strana byla neobčanskou nedemokratickou stranou, neboť to byla ‚strana jednoho muže‘,“ začal zostra Sláma.

Klaus znovu a znovu poukazoval na drobné či smyšlené chyby evropských politiků a současně vyzdvihoval své skutečné či domnělé úspěchy. Ukázalo se však, že česká společnost smýšlí jinak, více proevropsky, takže Klaus začal ztrácet na vlivu. Aby si udržel svou moc, neváhal se spojit s Milošem Zemanem, Ani to podle publicisty nebyl žádný bytostný demokrat,v čemž si oba pánové rozuměli.  

Navíc si prý oba pánové vychovali své nástupce. V ČSSD jím bude současný ministr vnitra a šéf strany Milan Chovanec. Nástupcem Klause bude Andrej Babiš, který také vybudoval stranu jednoho muže. Také Chovanec s Babišem vystupují protievropsky, především pokud jde o migrační krizi.

„Kdybychom přijali aspoň pár desítek dobře prověřených uprchlíků, udělali bychom dobrý skutek, jistě bychom to unesli a hlavně, nemuseli bychom se vymezovat proti EU. Místo toho vřele přijímáme Ukrajince, aniž bychom mysleli na to, že si s nimi posilujeme ruskou morálku a korupci, neboť z tohoto hlediska Rusko a Ukrajina ‚jedno jsou‘,“ varoval Sláma.

Celý komentář naleznete zde

„Antievropanství poloskrytě znamená antidemokracii. Neopakuje se u nás teď ‚vysr..li se na Západ a z Východu přišlo ho.no‘?“ zeptal se na závěr provokativně publicista.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…