Klaus měl pravdu, překvapuje disident

05.07.2013 10:51 | Zprávy

Bývalý prezident Václav Klaus je známý mimo jiné tím, že si stojí za svými názory a prosazuje i kontinuální styl své politiky. „Období, kdy stál v čele Pražského hradu, bude teprve zhodnoceno a ukáže se, že nebyl prezidentem špatným,“ domnívá se bývalý disident, ochránce lidských práv a aktivista John Bok.

Klaus měl pravdu, překvapuje disident
Foto: Hans Štembera
Popisek: V rámci Dne s Vysokou školou ekonomickou vystoupil bývalý prezident Václav Klaus s přednáškou s názvem Úvaha o stavu českého ekonomického školství a české ekonomiky

„Samozřejmě, že i na Václavu Klausovi můžeme najít řadu chyb. Ty se ale dají najít na každém člověku. Jeho velkou devízou je skutečnost, že nikdy neměnil svoje názory i styl své politiky. Na příkladu EU můžeme vidět jeho schopnost odhadnout situaci a předpovědět související vývoj,“ uvedl Bok v rozhovoru pro server Prvnízprávy.cz.

Klaus totiž podle jeho názoru zcela správně předpověděl, do jakých problémů se Evropská unie dostane. „Dnes se stačí podívat na to, co se stalo v Irsku, ve Španělsku nebo do jakého stavu se dostalo Řecko. Všechno, co Klaus předpověděl, se stalo. Včetně neuvěřitelných pitomostí, které jako na běžícím pásu chrlí bruselská administrativa," vyjádřil se kriticky a dodal: "Byrokratický aparát v Bruselu je děsivý a Klaus před ním včas varoval. Někteří levičáci se mu smáli a nakonec se ukázalo, že měl samozřejmě pravdu.“

EU ráda dělá z Klause idiota. Neprávem

V této souvislosti připomněl Bok kritiku, které Klaus čelil z řad zastánců globálního oteplování. "Pokud Klaus řekne, že globální oteplování je nesmysl, tak z něj v EU dělají idiota. Nikdo z jeho kritiků ale není schopen vysvětlit, jak je možné, že v hluboké minulosti docházelo k razantním teplotním výkyvům v dobách, kdy lidstvo planetu neznečišťovalo. Jde pouze o naduté výlevy osob, které se ve své ješitnosti domnívají, že my ovládáme naši planetu. Přitom by stačilo, aby si Země pouze nepatrně dupla a zmizíme z jejího povrchu stejně, jako v minulosti nesčetné množství jiných živočišných druhů," domnívá se.

Místo kritizování Klause by se tak podle jeho názoru měla Evropská unie soustředit na zcela jiné záležitosti, například na zodpovězení otázky, jaké skupiny se skrývají za kampaněmi propagujícími tzv. obnovitelné zdroje. „Dnes máme českou krajinu dokonale zničenou plantážemi solárních panelů a nikomu to moc nevadí. EU tvrdí, že se z kukuřice a řepky mají vyrábět paliva. Výsledek je takový, že určitá skupina lidí má na tuto oblast monopol a nyní už začíná budovat i politickou moc,“ poukazuje aktivista.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

19:08 „Rakušan na funkci nemá.“ Střelba v Praze, odkryty detaily. Důvěra v ministra otřesena

MF Dnes zrekonstruovala z policejních dokumentů velice podrobně tragickou událost střelby na Filozof…