Klaus ml.: Čelíme rozvratu vzdělanosti, není možné děti takto obětovat

05.02.2021 19:55 | Zprávy

„Ze všech poznatků, které mám, mi vychází, že bych školy otevřel. Není možné obětovat děti. Učit je jenom distančně. Nemáme žádná relevantní data, jak a jestli se tam děti nakazí. Přicházíme v horizontu let o stovky miliard korun, když nebude generace vzdělaná. Čelíme rozvratu vzdělanosti,“ uvedl předseda Trikolóry Václav Klaus ml. v rozhovoru pro XTV.

Klaus ml.: Čelíme rozvratu vzdělanosti, není možné děti takto obětovat
Foto: Repro Facebook
Popisek: Aleš Chmelík, Václav Klaus ml., Matěj Drbohlav

Moderátor pořadu Luboš Xaver Veselý hned na úvod připomněl, že uvnitř Trikolóry byly nějaké hlasy, aby odstoupil z pozice předsedy. „Nepřihodilo se celkem nic. Pár lidí, kteří se nedostali na kandidátky nebo nějak oslabili v krajských soubojích, to neslo těžce. K tomu mám jediný komentář. Za prvé je dobře, že se lidé o ta místa perou, je vidět, že věří tomu, že Trikolóra bude úspěšná. A na druhou stranu my postavíme čtrnáct kvalitních krajských kandidátek,“ uvedl Klaus ml. 

A jak takovou situaci vyřešit? „Ve větších stranách jsou ti lidé poslanci, starostové, tak jsou trochu klidnější. Strana pokračuje, chystá se na ideovou konferenci a chystá se do voleb. To je můj úkol, na který mám mandát,“ zdůvodnil Václav Klaus kritické hlasy.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…