Klaus ml.: Povolte lyžování. Je to zdravé

13.12.2020 19:54

Předseda Trikolóry Václav Klaus mladší v rozhovoru pro Rádio Impuls přiznal, že se v mládí dopustil krádeže auta. U automobilismu pak zůstal a věnoval se dopravní situaci v Praze. Ohodnotil též koronavirové restrikce vlády či distanční výuku a jmenoval důvody, proč se proti covidu-19 nehodlá očkovat. Došlo i na vánoční obdarovávání. Klaus prozradil, co je uvnitř jeho dárku pro šéfa Pirátů Ivana Bartoše.

Klaus ml.: Povolte lyžování. Je to zdravé
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jednání sněmovny. Živě se debatovala například maturita z matematiky. Povinná, či nepovinná?

Anketa

Pojedete na Vánoce k příbuzným?

41%
54%
hlasovalo: 13631 lidí
Klaus hned zkraje rozhovoru přiznal, že svému otci, pozdějšímu prezidentu Václavu Klausovi, v mládí „šlohl“ klíčky od auta, kterým v té době byla Škoda 105. Se značkou Škoda se prý pojí i jeho další vzpomínky, jelikož se po většinu života vozil ve vozech této mladoboleslavské automobilky. Vzpomíná si i na trabant, ale ten pro jeho nevalnou spolehlivost příliš v lásce nemá.

Dnes jej za volantem dokáže vytočit, když projíždí Prahou a kolem sebe vidí nejrůznější uzavírky a omezování automobilistů. Jmenoval například nechvalné semafory, které mají regulovat dopravu v Podolí.

I jako cyklista prý nechápe výtky dalších kolařů vůči autům, žádné problémy za 30 let za řídítky nezaznamenal. Podotkl, že to bude zřejmě tím, že se snaží chovat dobře k ostatním účastníkům provozu, a to i opačně, když vidí cyklistu při řízení automobilu.

Dopravní regulace od pražského magistrátu však nejsou to jediné, co Klause vytáčí. Jednou z takových věcí jsou i vládní restrikce, které se již dotýkají i jeho oblíbeného lyžování. „Ta nejistota je obrovská… jsem odpůrce těch chaotických opatření, že něco z politických důvodů nevadí a zrovna lyžování kvůli covidu hrozně vadí. Neuznávám to. Myslím si, že imunita je důležitá, zdravý vzduch a hlavně ti lidé v horách musejí mít z čeho žít,“ politoval aktuální stav v návaznosti na vládní omezování.

Co se týče očkování na covid-19, to Klaus mladší hodlá vynechat. Farmaceutické firmy se podle něj nacházejí pod obrovským tlakem a svým rozhodnutím chce bránit stranu těch, kteří chtějí, aby bylo očkování na koronavirus dobrovolné. „Když se člověk bojí, tak nemůže dělat nic,“ říká s narážkou, že se nenechává očkovat ani proti chřipce a je mu příjemnější svoboda, a tedy i kupříkladu rád lyžuje bez ochranné přilby.

Sám jako pedagog míní, že je dnes obrovská výhoda ve vyučování on-line díky on-line videím. Dobrá na vyučování on-line formou je podle něj i matematika, další předměty však na tom podle něj mohou být hůře, i proto Klaus pokládá distanční výuku za slepou větev a tvrdí, že i v budoucnu by mělo být 90 procent výuky vyučováno prezenčně. Pomocí počítače může podle něj být snazší výuka u složitých diferenciálních rovnic či řezů těles.

Závěrem došlo na dárek, ten dostal od předchozího hosta, kterým byl předseda KSČM Vojtěch Filip. „To je Manifest, ne?“ podivil se Klaus při vytahování dárku z tašky. Vyběhl však na něj kalendář na příští rok a také kniha, jejímž obsahem však místo listů papíru byla dutina s ukrytou pálenkou. Sám následně dodal svůj dárek pro šéfa Pirátů Ivana Bartoše, prozradil, že jelikož je Bartoš abstinent, tak to budou „nealkoholové“ panáky.

Celý rozhovor můžete zhlédnout zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…