Klaus mladší: Topolánek je hrobař ODS a kandidát TOP 09

07.11.2017 7:55

Expremiér Mirek Topolánek rozbouřil vody ODS. Někteří kandidaturu svého bývalého předsedy podporují, jiní z ní radost nemají. Mezi ně patří například poslanec Václav Klaus mladší. Píší o tom Lidové noviny.

Klaus mladší: Topolánek je hrobař ODS a kandidát TOP 09
Foto: ReproFoto: ČT24
Popisek: Expremiér a bývalý šéf ODS Mirek Topolánek.

„Považuji ho za ideového hrobaře ODS a kandidáta TOP 09. Pro mě je to člověk, který mění názory podle situace, a moji důvěru nemá,“ podotkl pro Lidové noviny Klaus mladší. Dodává však, že je ale jasné, že Topolánek bude v prezidentském souboji viditelným hráčem.

Ke kandidatuře Topolánka se v rozhovoru pro server iDnes.cz vyjádřil také europoslanec a kandidát na předsedu TOP 09 Jiří Pospíšil. On sám podpoří Jiřího Drahoše, neboť dle jeho slov má větší šanci porazit Miloše Zemana. „Jiří Drahoš může oslovit celý antizemanovský tábor,“ míní Pospíšil.

Mirek Topolánek

  • BPP
  • Kandidát na prezidenta v roce 2018
  • mimo zastupitelskou funkci

Dodává, že zatím, jak se bavil s kolegy z TOP 09, tak se většina klonila právě k Jiřímu Drahošovi. „Nikdo z TOP 09 určitě nebude volit Miloše Zemana a podobné kandidáty. Ale vzhledem k tomu, že je více středopravicových kandidátů, asi TOP 09 doporučení dávat nebude, protože jsou i lidé, kteří uvažují o podpoře Pavla Fischera,“ dodal Pospíšil.

Topolánka pak považuje za zajímavého a silného kandidáta.

Původní text ZDE

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…