Klaus odjíždí do Madridu. Představí tam svou knihu namířenou proti EU

02.12.2012 8:26

Prezidenta Václava Klause čeká v tomto týdnu již druhá zahraniční cesta, na níž bude prezentovat svou knihu s názvem Evropská integrace bez iluzí. V neděli se soukromě vypraví do Madridu.

Klaus odjíždí do Madridu. Představí tam svou knihu namířenou proti EU
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Václav Klaus

 

V pondělí se Klaus na pozvání hostitelské organizace a španělského vydavatele své knihy zúčastní slavnostního oběda a prezentace publikace. Jak informoval tiskový odbor Hradu, jednání se španělskými politiky v plánu nemá.

Prezident se tak kvůli své cestě nebude moci zúčastnit jednání Bezpečnostní rady státu, která se má mimo jiné zabývat budoucností nadzvukového letectva. Přijde tak i o možnost setkat se v Praze s americkou ministryní zahraničí Hillary Clintonovou.

V čele EU by opět měly být národní státy

Kniha obsahuje argumenty proti hlubší integraci EU. Klaus zde píše, že se Unie ocitla ve slepé uličce a jediným řešením je návrat k organizaci, v níž mají vedoucí roli národní státy. Na české politické scéně bohužel podle něj není v současnosti žádná strana, která by se ale proti unifikaci Evropy dokázala postavit.

Španělská verze bude již pátým překladem, kniha vyšla už v němčině, angličtině, bulharštině a italštině. Tento týden ji Klaus prezentoval už v Londýně v prostorách dolní komory britského Parlamentu, kde se setkal s některými britskými poslanci.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

15:15 „Ať žije Ukrajina.“ Střelec na Fica: Důkazy se kupí jeden za druhým

Juraj Cintula, který spáchal neúspěšný atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, podporoval pror…